Bilješke jedne gimnazijalke 5

11.10.2019.

SAMOPRIJEGOR JANJADI

Danas su u nama paniku pobudile četiri potencijalne opasnosti: Latinski, Geografija, Kemija i Matematika. Razred je bio ravnodušan – većina, koja se jučer nakon nastave zajedno s profesoricom uputila u Prirodoslovni muzej, „osvojivši” tako oslobođenje od usmenog ispitivanja za naredni (dakle: današnji) dan. Iako preostalih 7-ero žrtvenih janjaca, među kojima sam bila i ja, nije prineseno oltaru, kao razredni odjel izvukli smo veoma važnu poruku: „Kad ti se nudi, ako treba; i na Mars.”

DRAMATIKA I MATEMATIKA

Volga ne razumije Matematiku. Ne shvaća ni što joj to točno nije jasno, zato sam volontirala i pokušala joj pomoći za slobodnog sata prije Dramske. Knjižnica je bila zauzeta, kao i kutak za „chillanje” na drugome katu – pa smo morale improvizirati. Bio je izazov natjerati Volgu da se koncentrira jer isprva nije htjela ni dotaknuti udžbenik iz Matematike, iako joj je bio prijeko potreban za rješavanje zadataka.
Gradivo joj je naposljetku postalo malo jasnije, kazala je, a zaradila sam i nekolicinu komplimenata, većinom na račun toga da bih trebala i mogla biti profesorica.

CRKVA S VELIKIM „C”

Na Dramskoj smo dobili (tri) prinove. Nisu svi bili prisutni, ali vjerujem da sam nas u jednome trenutku prebrojala 27-ero.
Danas smo abocirali scenarij za božićnu priredbu, načevši temu različitosti i isticanja u masi: u globalu, problema 21. stoljeća – na koje bi Bog intervenirao. Podijelili smo se u pet grupa i pokušali nabrojati čim je moguće više nedostataka današnjeg društva, a preostali bi komentirali naš „izbor”. Održali smo tako omanju polemiku, dotičući pojam Crkve.
Što se tiče pojma „biti drugačiji”, s te smo strane (na profesoričino pitanje) došli do zaključka da su, npr. Sesvete drugačije po tome što su Hercegovci u manjini, nisu naklonjene Milanoviću i većina glasa za Škoru.

Prije rastanka ponovno smo odigrali igru istezanja. Okrenuli su se stolovi pa je ovoga puta moja skupina (skoro pa) uspješno izgmizala iz gužve (uz maaaalu pomoć profesorice!)…

Kažu kako je tradicija da božićne predstave Dramske skupine KAOS ostanu neshvaćene, ali ja kažem: ove će(te) nas godine abadati punih 100% . 🙂

Dijana Požgaj

Komentari