Podbean podcast za Dane Erasmusa

Povodom Dana Erasmusa učenici OŠ Vugrovec-Kašina održali su online sastanak u obliku podcasta u sklopu eTwinning projekta ‘Podcast is a blast’ pomoću platforme Podbean.

 

Učenici nisu pričali na videopoziv već u obliku live radijske emisije na platformi Podbean. U tom sastanku pridružile su nam se i učiteljice iz PŠ Vugrovec uključene u projekt, Nina Rezo i Sanela Španić. Održali smo dva sastanka, jedan se odvio u ponedjeljak, 14. 10. u 18 sati, a drugi u utorak, 15. 10. u 12 50 . Prvi dan učiteljica Dijana Požgaj sa njezinim učenicima iz starije novinarske grupe imala je podcast s učiteljicama i učenicima iz Turske iz Turske.

 

stariji zmajčeki prvi su hostali podcast

 

Drugi dan učiteljica Marina Sertić hostala je sastanak sa svojim učenicima polaznicima izvannastavne aktivnosti ‘In media press’ i učenicima i učiteljicama iz Hrvatske, Slovačke, Grčke, Srbije i Portugala. Ovo je bio prvi put da je naša škola organizirala podcast s drugim državama. Učenici koji su sudjelovali u ovom podcastu su bili jako uzbuđeni i nervozni jer im je to bio prvi put da sudjeluju u ovakvom obliku sastanka. Prije podcasta učenici su pripremali zanimljivosti o svojoj državi, gradu i školi kako bi ih predstavili školama iz drugih država. Učenici su marljivo radili da skupe čim više zanimljivosti, a čak su i oni naučili nešto novo o njihovim državama.

 

naša Erasmus+ ploča u PŠ Vugrovec

Ne samo da su naučili nešto novo o svojim državama već su čak naučili nešto novo i o ostalim državama. Svi učenici i učiteljice su bili jako dragi i uzbuđeni. Na kraju smo se svi odlično zabavili.

Matea Puzak i Viktoria Puzak

Komentari