Dan kruha u Vugrovcu

Dan kruha obilježili smo raznim aktivnostima u sve naše četiri škole. Dana 20.10. i u PŠ Vugrovec održala se priredba povodom Dana kruha.

Učenici cijele škole donijeli su hranu i kolače koji će se na priredbi blagosloviti, a kasnije će ih učenici jesti. Svi učenici su se jako veselili priredbi jer je nastava bila skraćena, a i tko bi mogao odoljeti mirisu kolača i peciva…

Priredba se sastojala od zanimljivih točaka.

Pjesmu našeg vjeroučitelja, Krunoslava Pavlica recitirala je Ana Galić, učenica 5.c razreda. Pjesma nam je predočila važnost kruha u životu i prenijela je poruku da je kruh dar od Boga.

 

Zatim smo pogledali nastup dramsko-recitatorske grupe učenika 3.d razreda koje je uvježbala njihova učiteljica Bernarda Hvalec Mihelić

„Mi jedemo odgovorno” naziv je projekta koji su nam predstavile učenice 8.d razreda, članice Eko grupe (Monika Jeličić, Judita Ćorić i Barbara Vuger), a predvodila ih je profesorica Đurđica Culjak. Govorile su nam o tome kako je bitno jesti raznoliku i sezonsku  hranu, da ne treba bacati hranu u smeće nego ju treba dati životinjama. Više o projektu pročitajte uskoro u Zmajčeku.

Nakon prezentacije projekta, slijedio je blagoslov. Velečasni Držan Radigović blagoslovio je hranu koje su ispekle naše vrijedne mame i bake.

U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ i nastavno na prezentaciju koju smo vidjeli, održao se dinamični kviz koji su igrali učenici od trećeg do osmog razreda. U kvizu su natjecateljima bila postavljena pitanja o hrani za koja su samo trebali uključiti logiku.

 

Svi smo se odlično zabavili, ponešto smo i naučili i kvalitetno smo proveli vrijeme u zajedništvu.

Helena Sajković

Komentari