Raznolike igre i zadatci na Večeri matematike

Postoje razne večeri posvećene raznim temama i obljetnicama, a jedna od njih je posvećena i matematici. Ove godine 7. prosinca u cijeloj Hrvatskoj se održala Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Naravno, Večer matematike održala se i u našoj školi, u prostorijama PŠ Vugrovec.

Matematika je kraljica svih znanosti, no upravo zbog toga  mnogim učenicima zadaje puno muke. No unatoč tome, odaziv je kao i prijašnjih godina bio zavidan. Ove školske godine u taj projekt se uključilo 392 sudionika (učenici, roditelji, učitelji). Roditelji, braće i sestre, učenici, pa čak i bake i djedovi su se odlučili još jednom suočiti s kraljicom svih znanosti, ovaj put bez pritiska učitelja, nego opušteno i ležerno kako bi učenicima pomogli da postignu što bolje rezultate.

Na početku je ravnatelj održao kratak govor, nakon toga su učenice  pokazale kratke pokuse uz pomoć prof. kemije. Poslije toga su svi otišli u učionice po dobi.

Naravno, na ovoj večeri, već tradicionalno u našoj školi, za učenike su zabavne pokuse i igre pripremili i kemičari i fizičari. Novina je da su ove godine naši učenici mogli sudjelovati na radionici  micro:bitova  kod prof. Lee Ranec.

U učionici drugih razreda također smo mogli vidjeti nešto novo. Naime, imali su jedan novi centar, a to je računanje pomoću abacusa budući da jedan učenik naše škole upravo polazi taj tečaj.

Pohvaljujemo sve učitelje koji su se uključili u ovaj projekt koji je priznat i od MZOŠ-a, a naravno pohvaljujemo i sve roditelje i njihovu djecu što su odvojili jednu večer kako bi kvalitetno proveli vrijeme učeći i zabavljajući se.

Kako su se proveli petaši

U učionici za peti razred bilo je odlično. Igre su bile  jako zabavne, ali nisu bile zahtjevne.  Bilo je jako zanimljivo, ali bi bilo bolje da je duže trajalo. Za svaku je igru bio zadužen jedan ili dva učenika koji su objašnjavali drugim učenicima kao se igra. Sve je to vodila prof. Josipa Mamić i ona je svakom učeniku dala  papirić na kojem je trebalo napisati ime, a nakon svake igre doći kod nje i ona bi nam dala žig na papir. Veselimo se sljedećoj Večeri matematike.

 Ema Palikuća i Lucija Palikuća
Pročitajte dojmove koje su s nama podijelili roditelji učenika 4. b razreda, a nama ih je dostaio njihov učitelj – Vlado Kašnar

Vrlo ugodno i zabavno druženje, kako za djecu tako i za roditelje. Izvrsna organizacija. Sve pohvale učitelju Vladi i njegovim  suradnicima.

Doma smo otišle s osmijehom na licu, jer Dorotein komentar je bio: “Pa matematika i nije tako strašna.“

Biserka Granđa-Kovač

 Odlično organizirana večer i pripremljeni materijali. Prekrasno druženje.

Hvala Vam od srca.

Maja Ptić Grželj

Učitelju veliko hvala na uloženom trudu i vremenu za Večer matematike. Bilo je zabavno provesti večer u igri i druženju.

Ljiljana Letec

 

Komentari