Novigrad – tak’ imamo te rad!

OŠ Vugrovec-Kašina i ove je godine pronašla kandidata za smotru stvaralaštva darovitih učenika osnovnih škola. Riječ je o Novigradskome proljeću, smotri organiziranoj za darovitu djecu, u kojoj se, u sklopu raznovrsnih radionica učenici i učitelji pod vodstvom svojih mentora/voditelja bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području. Osim učenika, prijaviti se mogu i zainteresirani učitelji uspješni na istom području. Prijave su se održale putem interneta, a zainteresirani su se mogli prijaviti na jednu od čak 19 radionica među kojima su literarna, dramska, novinarska, plesna i kostimografska samo su neke od njih. Prijave su završile 1. veljače, a 19. veljače svi koji su nestrpljivo čekali, napokon su saznali jesu li pozvani kao sudionici na Novigradsko proljeće 2018…

Naša škola zadnje dvije godine sudjelovala je u ovoj smotri u radionici Novine na internetu gdje je naša učiteljica kao hospitantica usavršila svoja znanja o radu u WordPressu nakon čega je pokrenut časopis Zmajček u već spomenutome programu. I naša bivša glavna urednica, Lara Marčec, sudjelovala je na istoj radionici.

Učenica naše škole, trenutna glavna urednica Zmajčeka, Nikolina Antić, na našu veliku radost, pozvana je na Novigradsko proljeće u kategoriji literarnog izražavanja (voditelj radionice: Branko Čegec). U društvu novopečenih prijatelja provest će tjedan dana u Novigradu – od 7. do 14. travnja te će se usavršiti u svojem talentu. Svakako očekujemo brojniji odaziv učenika naše škole koji su nagrađivani na nekom od umjetničkih područja  za Novigradsko proljeće 2019. i želimo im sreću.

A sve novosti iz Novigrada, pratite u Zmajčeku u travnju!

Nikolina Antić

Komentari