Spelling Bee

Na Danu škole održane su razne radionice, no ja sam sudjelovala na Spelling Beeju. Spelling Bee je jedno jako lijepo i poučno natjecanje, na kojem sudjeluju učenici koji žele,  od  4. do 8. razreda. Ove godine je bilo jako puno petaša, a i osmaša. Kada smo čekali još neke učenike, mnogo nas je bilo jako uzbuđeno, osobito mi petaši.

Kada smo krenuli, bio je probni krug, samo za petaše. Nisu bile teške riječi. Bilo je jako zanimljivo i zabavno, no bilo mi je žao kada su učenici, jedni za drugima samo ispadali. Neki osmaši su se i glupirali, ali dobro, ipak im je ovo zadnja godina. Sedmaša je bilo najmanje, a petaša najviše. Svi su bili jako aktivni, marljivi i trudili su se dogurati do pobjede. Trebalo nas je biti 70, ali mnogo učenika nije moglo doći zbog drugih radionica. Učiteljice su bile poštene i pravedne, a nadam se i natjecatelji.

Meni je bilo jako lijepo. Jako je dugo trajalo; otprilike 2 sata. Nekima je postalo malo naporno, pa su i popuštali. Više im se nije dalo. Na kraju svega, pošteno je bilo dobiti i pobjednika. Prošle godine, pobijedila je Judita Ćorić, koja je sada 8. razred u PŠ Vugrovec. Ove godine pobijedila je Gabriela Denić (moja sestra), učenica škole Kašina koja je 8. razred.

Druga je bila Magdalena Šturman, učenica škole Vugrovec, koja je 6. razred. Treći je bio učenik Nikola Brusek, učenik škole Kašina iz 5. a razreda. Na njega smo bili svi jako ponosni, zato što se natjecao prvi puta i osvojio odlično treće mjesto. Nagrade su bile prigodne. Na kraju svega toga, učenici 5. i 7. razreda PŠ Vugrovec, pod vodstvom učiteljica iz engleskog, osmislili su Emoji kviz koji je bio jako zabavan. Podijelili smo se u 5 grupa i započeli kviz. Pobijedila je grupa u kojoj smo sudjelovale moja sestra i ja i još tri cure iz Vugrovca. Dobili smo punu staklenku slatkiša. Ove godine bilo je predivno, jako zabavno i lijepo. Kada smo izlazili iz učionica, učiteljice su bacale slatkiše, a mi smo ih lovili. Sve u svemu, meni se jako svidjelo i htjela bih pohvaliti Gabrielu Denić, Magdalenu Šturman i Nikolu Bruseka, koji su osvojili odlično prvo, drugo i treće mjesto. Hvala svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a posebno  zahvaljujem svim učiteljicama engleskog – Tamari Jovanović, Ivani Petrlić, Saneli Košćak, Nini Rezo i Marini Šenjug Sertić što su pripremili jako lijepo, zabavno i prigodno natjecanje za nas učenike.

Magdalena Denić

Komentari