NAŠE prve knjige

Tijekom prošle školske godine 15 učenika naše škole marljivo je uređivalo i izrađivalo vlastite slikovnice te su s njima sudjelovali na državnom natječaju Moja prva knjiga. Dana 27. 9. 2018. išli smo na završnu svečanost natječaja Moja prva knjiga. To je državni natječaj za djecu u pisanju i ilustriranju vlastite priče. Pratnja nam je bila naša mentorica prof. Dijana Požgaj. Poticajnu nagradu za svoje slikovnice su dobili: Doroteja Bukovski, Anamarija Horvat, Margita Lukačić, Patricia Pandek i Natalia Stjepić.

Krenuli smo u 11:50 autobusom 263. Kada smo došli u Dubec, tramvajem smo išli do autobusnom kolodvora. Vozili smo se do Karlovca otprilike jedan sat. Točno na putu od autobusnog kolodvora do vojnog doma, vidjeli smo McDonalds. U njega smo svratili i dobro smo se najeli. Kada smo došli u vojni dom, vidjeli smo radove drugih učenika. Tamo smo mogli dobiti likovne i literarne konzultacije od stručnjaka koje su nam bile jako korisne kako bismo ove godine napravili još kvalitetnije radove. U 17:00 sati je bila završna priredba i dodjela nagrada. Prvo smo gledali predstavu Kako je Potjeh tražio istinu. Bilo je jako zabavno i smiješno, a bilo je i malo tužno. Nakon te predstave na pozornicu su pozvane naše popularne spisateljice Sanja Pilić i Silvija Šesto. Pozivali su na pozornicu dobitnike prvih nagrada i dodjeljivali su im njihove nagrade i njihove tiskane slikovnice koje su predstavljene publici koja ih je nakon svečanosti mogla i kupiti.
Vratili smo se navečer oko 20:30.
Sve slikovnice su nam se svidjele i svaka je bila lijepa na svoj način. Mislimo da je ovo lijep način za iskazati svoj talent i odvojiti se od tehnologije.

Margita Lukačić i Natalia Stjepić

Komentari