Dan kruha u PŠ Vugrovec

Dana 19. 10. 2018 obilježen je Dan kruha u našoj školi. Sve je započelo donošenjem kruha, kolača i ostalih slastica koje su ispekle majke i bake u školu. To i ne bi bio problem da autobus nije zaglavio zbog prometne nesreće u Markovom polju. Većina djece koja dolaze tim autobusnim linijama kasnila je jer nije imala drugi način prijevoza. Svi smo se nekako  snašli  i stigli smo na priredbu.
Priredba je bila raznovrsna. Sastojala se od: recitacija učenika, predavanja i blagoslova kruha.
Predavanje  je održao dr. Marino Ninčević koji je ujedno i svećenik. Govorio je o svom posjetu Zambiji. Govorio je o velikom siromaštvu i gladi koja tamo vlada. Ljudi  tamo svakodnevno tamo jedu tradicionalno jelo slično žgancima i to su im dva jedina obroka u danu. Prepričavao je i angdote sa svog putovanja. Bilo je vrlo poučno i tužno. Nakon toga, naš župnik Filip Lucić blagoslovio je kruh.
Brzo je prošlo, razredi podnevne smjene imali su Sat rarednika na kojem su se počastili, a jutarnja smjena je prizalogajila i otišla kućama.
Moj dojam o događaju u školi je da je sve bilo odlično organizirano. Bilo je lijepo i sviđa mi se kako su učitelji i učenici uredili predvorje i blagavaonicu škole.

Martin Bogdanović

Komentari