Đurđekovec boyzi izdominirali na kvizu na Interliberu

Hrvatski kviz savez je na ovogodišnjem Interliberu organizirao kviz High Five za osnovnoškolce i srednjoškolce. Od 18 prijavljenih ekipa osnovnoškolaca dvije su bile naše: Blaguša uber alles iz Kašine te Đurđekovec boyz iz Vugrovca (nosili su to ime unatoč činjenici da je u ekipi bila i jedan cura), koja se sastojala od sljedećih učenika: Blaženić Simon, Ban Lucija, Pavlić Tin, Matej Rezo i Antić Ivan. Kviz je vodila lovkinja Morana Zibar, a u osmišljavanju pitanja sudjelovali su naši profesori povijesti, Kristijan Prugovečki i Damir Obad, koji su inače obojica strastveni kvizaši. Kako su se naši učenici proveli, pročitajte u nastavku.

Ništa preko veze…

15.11. u 8 sati ujutro smo se naš kapetan David Mamić, Leo Tome, Zvonimir Gojević, Tin Pavlović i ja, Martin Saraga našli u Dupcu s ekipom iz Vugrovca i krenuli smo s profesorima Kristijanom Prugovečkim i Damirom Obadom prema Zagrebačkom velesajmu na kviz koji su oni osmislili. Na putu do tamo su nam profesori davali savjete u vezi kviza, ali koliko god smo mi pokušali iskamčiti iz njih da nam otkriju neka pitanja, nismo u tome uspjeli… Došli smo tamo oko 9:30, a kviz je počeo u 10, pa smo čekali ispred paviljona 6 do 10 sati. Profesor Prugovečki nam je rekao da ne smijemo biti gori od jedne ekipe čijeg se imena ne sjećam.

Do ulova vrijednih nagrada preko lovkinje

Kviz je vodila Morana Zibar uz pomoć uz pomoć potpredsjednice Zagrebačkog kviz saveza Petre Lypolt. Kviz je bio podijeljen u 7 kategorija po 5 pitanja. Kategorije su bile književnost, povijest, sport, opća kultura, znanost, geografija i umjetnost. Mi smo tijekom kviza bili predzadnji, ali smo se nakon nekog vremena podigli na 5. mjesto. Odgovore smo stiskali daljinskim na kojem je bilo ponuđeno A, B, C, D. Odgovor koji se računao je bio onaj koji se pritisnuo zadnji. Ekipa iz Vugrovca je bila u vodstvu i tako su i završili, osvojivši prvo mjesto.

Između ostalih vrijednih nagrada, za nagradu su svi sudionici dobili lopticu i sunčane naočale. Odlično smo se proveli i nadamo se da će se ovaj kviz održati i iduće godine.

Martin Saraga

Komentari