Večer matematike

I ove godine učitelji naše škole sproveli su Večer matematike koju organizira Hrvatsko matematičko društvo. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje kod učenika potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Kao svake godine, u našoj školi, kao i diljem Hrvatske, održala se večer matematike. Ove godine, 6. prosinca 2018. na Večeri je sudjelovalo ukupno 202 učenika, roditelja i učitelja. Sigurno bi broj bio i veći da naši osmaši nisu na taj datum boravili na terenskoj nastavi u Vukovaru. Večer matematike održana je u svim područnim školama za niže razrede, a za više razrede, radionice su se održale u Vugrovcu. Zahvaljujemo našim učiteljima matematike, razredne nastave, fizike i svima ostalima koji su sudjelovali u organizaciji ovog zanimljivog događaja. U nastavku vam donosimo dojmove nekih od novinara sudionika.

Šta je večer matematike?

Večer matematike je događaj na kojem djeca iz neke škole dolaze navečer da bi rješavali zabavne zadatke iz matematike. Na ovoj večeri matematike bilo je zabavno. Na svakom stolu je bila jedna matematička igra i cilj je bio da riješiš svaku pa da je odneseš do profesorice da ti da žig. Koncept je bio zabavan i dobro smišljen. Tek kada si dobio sve žigove, mogao si ići. Meni je bilo zabavno i jako mi se svidjelo.

Martin Bogdanović

Sprijateljite se s matematikom

Kao i svake godine, pa i ove lijepe 2018., održana je Večer matematike. Budući da su osmi razredi otišli u Vukovar, sudjelovali su svi razredi od 1. do 7. Točno u šest sati navečer počele su matematičke igre. Moglo se tu vidjeti i igara iz fizike i informatike kao što je traženje QR kodova,  spašavanje Pikachua iz zamke.

A kako fizika ma veze s matematikom, bilo je takvih igara i za 5. za 6. razrede. No vratimo se mi na matematiku… Svaki razred imao je svoju razinu i igre koje mu pripadaju. Npr. u petom se igralo s razlomcima i decimalnim bojevima, a u šestom s racionalnim, a da evo nas napokon i na onom zastrašujućem sedmom razredu, za koji svi govore da je najteži, a zapravo kad se igrate s njim, vrlo je lagan i zabavan. Bilo je tu i crtanja, igri s grahom, slagalica, prebrojavanja, a na kraju se sve svodi na matematiku. Vidite -matematika nije baš toliko strašna kako je svi opisuju. Ona je zabavna, poučna, a kasnije će nam trebati. Evo i ja ju (priznajem vam) isto nisam voljela, ali kasnije sam se odlučila sprijateljiti s njom i sve je krenulo nabolje. Nemojte se bojati matematike, prigrlite ju i vidjet ćete kako je zapravo zabavna. Dođite iduće godine na Večer matematike i uvjerite se sami.

Ana Tomašek

Veseli asistenti

Na Svetog Nikolu, 6.12.2018., u Vugrovcu se održala Večer matematike. Večer matematike su imali 5., 6. i 7. razredi. Za šeste razrede je voditeljica bila Josipa Mamić. Asistenti iz Kašine su išli na bus u 17, a oni drugi koji su išli igrati igre su išli na bus u 17:20. Bilo je puno učenika. Kada smo došli (prije profesorice), smo pričali i zabavljali se ispred škole te je profesorica pozvala asistente da im pokaže igre. Asistenti su se našalili s jednim asistentom pošto je krivo napisao matematike (Matemate). Budući da  jedan asistent nije došao, zamijenio ga je igrač. Nakon što je učiteljica objasnila asistentima što trebaju raditi igrači su počeli ulaziti. Čim su ušli, bila je buka. Bilo je 6 centara, a svaki je centar imao svoju igru. Igre su bile: Decimalni domino, Djedova staza bojeva, Čovječe ne ljuti se, Decimalne karte… Najviše igrača je pokazalo interes za računalnu igricu za 6. razrede (Pikachu). Završila je u pola sedam te se većina zaputila prema busu za Kašinu. Na kraju sve je bilo jako zabavno i jako nam se svidjelo. Jedino što nam se nije svidjelo je bilo nadvikivanje asistenta.

Elena Tašev

Dnevna Večer u Planini

Učenici PŠ Planina Donja sudjelovali su u Večeri matematike u jutarnjem terminu jer su učenici kombiniranog razrednog odjela 1. i 2.
razreda imali danas izvanučioničku nastavu – posjet kazalištu – pa nam je tako bilo jednostavnije organizirati. Sudjelovali su svi učenici
škole, ukupno 16 učenika. Nisu sudjelovali roditelji.

Snježana Turajlić

Kao što možete vidjeti na fotografijama, i u Prekvršju je bilo veselo!

 

Komentari