Treba znati vlastita prava, ali ne zaboraviti dužnosti!

Učenici šestih razreda na satima razrednika imali su priliku pokazati svoje znanje o svojim pravima, ali i dužnostima koje ona nose. Pod
vodstvom pedagoga učenici su upoznati s Konvencijom o ljudskim pravima i s njenom važnosti.

 

Pedagog je za učenike šestih razreda održao radionice na ovu temu te su učenici 6. a razreda u Kašini načinili plakat na kojem su napisali koje su njihove dužnosti, a koja prava kod kuće i u školi.

Igor Salopek

 

Što su napisali, pogledajte u nastavku.

Kako je radionicu doživio novinar Leon, pročitajte u nastavku

Na satu razrednika radimo zanimljive teme. Dana 24.1. 2018. godine, na Sat razrednika došao je pedagog. Prvo smo se upoznavali tako što smo bacali lopticu od papira pa smo se podijelili u skupine. Bile su 4 skupine. Svaka skupina je dobila papir na kojem je pisao zadatak. 1. skupina je trebala popuniti list s naslovom Moja prava u školi, 2. skupina je dobila Moja prava kod kuće, 3. skupina je trebala navesti Moje obveze u školi, a 4. skupina Moje obveze kod kuće. Svake dvije minute smo mijenjali papire međusobno u krug. Nakon zadnje promjene smo dobili svoju skupinu s kojom smo počeli. Tako smo svi čitali naša prava i obveze. Malo prije kraja sata dobili smo listiće na kojima pišu prava djece.

Leon Puzak

 

Komentari