Priprema, pozor, kazalište – lutkari iz Prekvršja

U područnoj školi u Prekvršju učiteljica Nataša Lambevska već godinama vodi lutkarsku skupinu. S nama je podijelila filmić o lutkama koje su nastale tijekom zadnjih nekoliko godina.

       

Priprema, pozor…, kazalište!

Ani Drožđan i Sara Subašić, učenice 3. D razrednog odjela i lutkarske grupe KaLuP (Kazalište lutaka Prekvršje), predstavili su našu školu na manifestaciji Priprema, pozor,… kazalište! u ponedjeljak, 8. travnja 2019. u knjižnici S. S. Kranjčevića na Peščenici.

Izvele su lutkarski igrokaz Vol i volić poznate autorice J. Čunčić-Bandov, te sudjelovale u cirkuskoj akrobatskoj radionici.

 

Izmijenile su iskustva s učenicima iz OŠ Sesvete, Petra Preradovića, Vinka Žganca i Gradske knjižnice Samobor. Za nastup ih je pripremila voditeljica Lutkarske grupe Nataša Lambevska, učitelj savjetnik. Djelić atmosfere možete vidjeti u videu.

Simpatične lutke za spomenuti igrokaz izradila je baka naše učenice –Zdenka Drožđan, pedagog u mirovini. Gospođa Držđan svoju karijeru privela je kraju u OŠ Luka. Ova suradnja predstavlja prekrasan primjer odlične suradnje učitelja i obitelji naših učenika.

Nataša Lambevska

Komentari