Priredba posvećena čitanju

Ove godine, Dan škole se baš proslavio. 31. 5. 2019. godine, u našoj matičnoj školi Kašina, održala se svečana priredba povodom Dana škole. Tema je bila čitanje, a voditeljice smo bile mi, Margita Lukačić i Magdalena Denić.

naše novinarke, voditeljice priredbe

Sve su točke bile odlično uvježbane i vesele, a neke i izbačene.

Naravno, na samom početku, himnu su otpjevali naši zboraši, a kasnije su izveli i pjesmu iz popularnog filma Vlak u snijegu – Kad se male ruke slože. To nas je uvelo u našu veselu priredbu. Na priredbi su bila 4 igrokaza, otpjevane su dvije pjesme i otplesana dva plesa. Nakon himne, Leona Radeka, učenica 7.razreda područne škole Vugrovec, otplesala nam je prekrasan ples uz pjesmu Moon Trance, dok je pozornica bila prepuna knjiga.

Leona je bila odlično uvježbana i jako je dobro izvela svoju točku, pa je dobila i jako veliki pljesak. Nakon toga, naš ravnatelj, Vladimir Vuger, dodijelio je nagrade učenicima generacije. To su i više nego zasluženo Nikolina Antić i Tin Pavlović. Oni su tom prigodom održali govore koji su razgalili mnoge. Nagrade su podijeljene  i drugim učenicima koji su bili na natjecanjima ili postigli velike uspjehe, kao i njihovim mentorima. Čestitamo svima! Malo plesa ne škodi, stoga su nam učenici 4. razreda PŠ Prekvršje otplesali ples na pjesmu Gotta keep reading. Bili su kratki, a i slatki. Uslijedio je lutkarski igrokaz Vol i volić poznate autorice J. Čunčić-Bandov, koji su izvele učenice PŠ Prekvršje. Potrudili su se oko scenskog nastupa i oko izrade lutaka. Nakon toga je uslijedio još jedan igrokaz, Reumatični kišobran. Bilo je dosta zanimljivo i lijepo. Nikad dosta igrokaza, pa su nam učenici 3. razreda MŠ Kašina odglumili Zlatnu gusku. Jako su se potrudili i učinili točku zanimljivijom svojom izradom zlatne guske koja je bila vrlo lijepa. Na samom kraju, kao šećer za kraj, dramska skupina iz PŠ Vugrovec je izvela scensku igru pod nazivom Ministarstvo bez(u)slovne sreće iliti LAJKA; LAJKA (omanja parodija na jednu distropijsku mogućnost realnosti).

dramska grupa iz Vugrovca navela je sve na razmišljanje

Toliko su puno vježbali, da su svi bili oduševljeni. Stvarno su se iskazali. Divimo se tome što su sve naučili napamet i uživili se u uloge. A sam scenarij je napisao profesor Krunoslav Pavlic. Ne samo da su osmaši odlični, već su savršeni. Vidi se da su jako talentirani i nadamo se da će te svoje talente koristiti u budućnosti. Nama se priredba jako svidjela i nadamo se da će sljedeće godine biti još bolja. I nadamo se da je nekoga potaknula na čitanje. Dogodine!

 

Magdalena Denić i Margita Lukačić

Komentari