U gejmerskom raju

S profesoricama Marinom Schenjug i Željanom Fabijanić učenici koji pohađaju Dodatnu nastavu iz Informatike i filmaši, posjetili su Reboot Infogamer i Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Krenuli smo u 8:50 autobusom od škole Kašina. Naime, padala je kiša, ali par bisera nije držalo kišobran, već je stajalo na kiši. Iskreno se nadam da se nitko nije razbolio, no to očito nitko nije primijetio (osim mene) jer su svi bili uzbuđeni. Kada smo ušli u bus, bilo je poprilično zabavno. Elena i ja smo igrale neku igru na engleskom u kojoj ja baš i nisam najbolja, ali se ona poprilično dobro snašla. Dečki su pričali i vjerojatno igrali neke igrice. I učiteljice su pričale, a Borna i Lovro su pričali o povjerljivim temama. Sjedili su iza nas i bili su presmiješni. Uz puno smijeha, stigli smo do Dupca. Tamo smo koju minuticu sačekali našu “sedmicu” – tramvaj koji ide do Sopota. Kada je došao, svima nam je laknulo. Vani je bilo poprilično hladno, pa smo svi brzo ušli u tramvaj i ugodno se smjestili. Put je bio dobar, a vozili smo se oko 45 minuta. Pola sata do Dupca i onda do Sopota 45 minuta. Sve ukupno sat i petnaest minuta. Vrlo dobro. Izašli smo iz tramvaja i pravac Infogamer i Interliber. Hodali smo 15-ak minuta, i napokon stigli. Svi smo bili jako veseli, a pogotovo mi koji nikada nismo bili na Infogameru. Dogovorili smo se kada ćemo se naći i svatko je krenuo svojim putem. Elena, Nika, prof. Željana i ja, držale smo se zajedno. Kada smo ušli u prvi paviljon sve je djelovalo nestvarno. Razrogačile smo usta i tako hodale. Tako je bilo veliko, da nismo znale od kuda bismo započele.

I tako smo hodale k’o muhe bez glave. Profesorica se nekako snašla, pa smo nju pratile. Hodale smo jako dugo i obišle smo sve, a onda smo se vratile na dio gdje su bile 3D naočale. U virtualnoj stvarnosti je stvarno bilo super. Elena i ja smo ih isprobale. Ona je bila oduševljena, a ja malo manje.

virtualna stvarnost

Meni je to nepotrebno u životu, ali je fora za isprobati. Kasnije, kada smo shvatile da smo sve pogledale, nas 4 smo se sjele za stol i uzele jednu igru. Radilo se o tome da je svatko dobio svoje ovce (kartončiće na kojima su bile lude face ovaca), i stavljale smo ih na polja. Cilj je bio zatvoriti drugoga. Malo komplicirano, a većinom je pobjeđivala Elena. Ja sam pobijedila jedanput.

Uputile smo se prema Interliberu. Tamo smo malo prošetale, a u 14 smo se svi okupili. Krenuli smo u McDonald’s. Tamo smo se najeli, i malo kasnije krenuli kući. Na povratku smo svi bili jako umorni. Taj dan je bio baš pravi dan u godini za gejmere.

Magdalena Denić

Tri sata igranja igrica

U Zagrebu,16. 11. 2019., na Zagrebačkom velesajmu bio sam na Infogameru. Bila je velika gužva. Kada sam došao, muzika je bila jako jaka, ali mi to nije smetalo. Igrao sam različite igrice. Vidio sam poznate YouTubere i YouTuberice. Imao sam 3 sata vremena poigrati igrice koje sam želio. Igrao sam jako poznate igrice kao što su Fortnite, Brawl Stars i slične. Kada smo ulazili, morali smo nositi narukvice kako bismo mogli ući na Infogamer. Završili smo s Infogamerom, ali to nije bio kraj! Išli smo i u McDonald’s. Na kraju smo polako odlazili iz McDonald’sa i došli smo doma. Bio je to lijepo proveden dan.

Ivan Đuran

Komentari