Posjet Domu Mihela – božićno druženje mališana i najmudrijih članova društva

Povodom  Dana volontera, dan prije, 4. prosinca 2019.  Mali volonteri na čelu sa svojom voditeljicom učiteljicom Snježanom Prusec Kovačić posjetili su Dom za starije osobe Mihela i družili su se sa štićenicima. Izrađivali su božićne ukrase i čestitke, pripremili kratku priredbu povodom Božića, a jedna baka djeci je pročitala božićnu priču. Puni dojmova vratili su se kućama. A dojmove dvoje učenika, ujedno i malih novinara, pročitajte u nastavku.

Lijepo je uveseljavati ljude

Lijepo je u ovo vrijeme uveseljavati ljude i izmamiti im osmijeh na lice i zato je 4. 12. 2019  moj 4. c razred išao u dom Mihela recitirati djedovima i bakama. Recitirali smo ove recitacije: Kralj ljubavi, Zima, Pahuljica, Dvije pahuljice, Prvi snijeg i Zimska svađa. Radili smo im čestitke i družili smo se s njima. Veronika Ramljak je svirala na svojoj tamburici. Svatko je imao svoju baku ili djeda. Svi su se zabavili. Jedna nam je baka pričala priču.

baka priča priču

Ugodno druženje s bakama i djedovima

Došao je i taj dan. U srijedu 4. 12. 2019. 4. c razred posjetio je starački dom Mihaela. Na početku smo imali radionicu, a poslije radionice slijedila je priredba. Na radionici smo radili ježiće od najlonki. Svaki učenik je radio s jednom bakom ili s jednim djedom.

međugeneracijska radionica

Kada smo bili gotovi sa radionicom, onda smo imali priredbu na kojoj smo recitirali uvježbane pjesmice. Kada smo izveli sve recitacije, Veronika Ramljak odsvirala je na tamburici Prigorske sam gore list. Kada je izvela nastup, jedna baka nam je pročitala jednu božićnu priču. Kada ju je pročitala, svatko je dobio mali poklončić.

Anamaria Krajina i Jakov Markotić

 

Komentari