Udruga Humanity First obradovala je naše učenike na početku školske godine

Humanost na prvome mjestu prijevod je naziva hvalevrijedne udruge koja djeluje i kod nas u Hrvatskoj. Naime, dana 13. 9. 2021. godine dobrotvorna udruga pod tim imenom (u originalu: ˝Humanity First Hrvatska˝) posjetila je našu matičnu školu u Kašini.  Humanity First (Humanost prije svega) je dobrotvorna organizacija osnovana u svrhu promocije i zaštite ljudskog života i dostojanstva. To je nepolitička, nereligiozna međunarodna organizacija za pomoć i razvoj koja radi sa siromašnim i ranjivim ljudima. To znači da ova udruga pomaže ljudima bez ikakve diskriminacije na temelju vjere, boje, nacije ili religije. Volontirali su u više od 60 država. Pokušavaju potaknuti ljude na ovakve akcije.

Nas je posjetilo dvoje volontera koji su sa sobom donijeli desetak paketa u kojima su bile bilježnice, olovke, bojice… uglavnom školski pribor, te su se kasnije fotografirali s učenicima. Ravnatelj naše škole, Vladimir Vuger dočekao ih je prigodnim govorom u kojem im je zahvalio na lijepoj gesti za naše učenike. Dorotea Sudar, Lana Đurković i Malena Hrustić intervjuirale su volontere koji su danas posjetili OŠ Vugrovec-Kašina. Od predsjednika udruge,  Khana Munawwara Muhammada smo saznale kako ne posjećuju samo škole, nego i druge ustanove, kao što su, na primjer, starački domovi. Pomažu i izbjeglicama, te su pomogli ljudima za vrijeme poplava, potresa i drugih katastrofa. Pomagati ljudima je nešto što može potpuno ispuniti čovjeka. Naša mlada novinarka Dorotea pitala je predsjednika udruge Humanity First Hrvatska zašto su se odlučili baviti takvom vrstom posla. Dao nam je vrlo lijep i potičući odgovor. Rekao je kako su ih roditelji učili kako moraju pomagati prijateljima, ako vidiš da je tvoj prijatelj gladan, podijeli! Nemoj jesti pred njim i ništa mu ne dati. I bili su potpuno u pravu. Vrlo smo zahvalni na darovima koje nam je Humanity First Hrvatska darovao ove godine. Nadam se da će nam opet doći i kako će ih Zmajčekovi novinari moći ponovno intervjuirati! A sigurni smo da hoće jer su ravnatelj i predsjednik udruge već razgovarali o budućim planovima i lijepim akcijama o kojima ćete saznati na vrijeme u našem Zmajčeku.

Zmajčekice, ravnatelj Vladimir Vuger i predsjednik udruge Humanity First

O nedavnim humanitarnim akcijama Udruge, saznajte iz citata s portala mojzagreb.info:

 

Humanity First u povodu blagdana Kurban Bajrama podijelila je potrebitima pakete s mesom. Akcija darivanja trajala je dva dana, a ukupno je podijeljeno 1170 kilograma mesa.

Prvoga dana paketi s mesom donirani su Caritasovom Domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi – Kući Bl. Alojzija Stepinca, Domu Caritasa u Brezovici te za pučkoj kuhinji na Svetom Duhu u Zagrebu.

Osim toga, dio paketa doniran je Samostanu Misionarke ljubavi-sestre Majke Tereze.Pakete s mesom dobile su i potrebite obitelji u Sisku, Karlovcu i Zagrebu.

Drugoga dana donacija je predanasredišnjem Caritasovom skladištu u Rakitju,zatim Kući za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi – Kuća sv. Franje u Vugrovcu te u Gradskom vijeću Sesvete čiji su čelnici doveli svoje sugrađane u potrebi kojima su podijeljeni paketi.

Osim toga, nekoliko paketa s mesom dobili su ljudi – samci i obitelji u potrebi iz Sesveta, Kašine, Vugrovca, Brezovice i Zagreba.

izvor: mojzagreb.info

Malena Hrustić, Dorotea Sudar i Lana Đurković

Komentari