Vukovar – turistički dragulj

Naša škola ove godine sudjelovala je u  literarnom natječaju za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske “Napiši pjesmu i osvoji bicikl” pod pokroviteljstvom Lions club Vukovar. Ovogodišnja tema bila je ,,Vukovar turistički dragulj”.  Profesorica Dijana Požgaj na satu hrvatskog jezika predstavila nam je projekt. Mi smo se ozbiljno primili posla i napisali pjesme. Najuspješnije pjesme profesorica je  poslala na natječaj. Dodjela nagrada bila je u nedjelju 21. studenog 2021. godine u Studentskom domu Leopold u Vukovaru po dolasku biciklista u biciklističkoj vožnji od Osijeka do Vukovara u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Zbog epidemioloških mjera većina nagrađenih učenika svoje su radove čitali putem Zoom aplikacije iz udobnosti svog doma. Nekolicina je ipak posjetila Vukovar i uživo su nam pročitali svoje pjesme. Sve sudionike putem Zooma pozdravio je Jozo Berečić, tajnik Zlatko Janković Miloš, RC regije istok Irella Bogut te dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

članica povjerenstva s vrijednim nagradama

Ove godine na natječaj je pristiglo 250 pjesama iz 71 osnovne škole. Stručno prosudbeno povjerenstvo sačinjavali su dr. sc. Tijana Pavliček iz Gimnazije Vukovar, Tijana Marić iz Tehničke škole Nikola Tesla Vukovar te Eleonora Đekić iz Gradske knjižnice Vukovar.  Ovogodišnja pobjednica je Jana Vančina koja je osobno preuzela bicikl. Drugoplasirane su Vita Šošić Babić te Larisa Dill. Ja sam Helena Fluka učenica škole u Kašini. Moja pjesma ,,Đir po gradu” osvojila je 3. nagradu. Čestitke svima koji su osvojili vrijedne nagrade u obliku bicikla, romobila, skejtova i replika Vodotornja.

 

Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati na takvom pozitivnom i lijepom projektu iz kojeg se rađaju predivne pjesme. Sigurna sam da će kroz godine projekt postati poznatiji i da će se sve više škola uključivati.

Helena Fluka

Komentari