Bogatiji za dobro djelo na Svetom Duhu

Nakon školske priredbe i blagoslova kruha za Dan kruha, 14. 10. 2022.  krenuli smo putem pučke kuhinje na Svetom Duhu. Učenici naše škole sakupili su mnoštvo prehrambenih namirnica koje smo sa kombijem prevozili do tamo. Donaciju su išli predati ravnatelj Vladimir Vuger, vjeroučiteljice Mirjana Novak i mlade humanitarke koje ona vodi, a došao je pomoći čak i jedan tata te Ivana Turčić i njezinih dvoje učenika iz mladeži Hrvatskog Crvenog Križa. Jako smo bili uzbuđeni kada smo došli tamo. Odmah smo počeli istovarivati namirnice u velike kutije koje su se nosile u kuhinju, a blagoslovljenu hranu počeli smo dijeliti zajedno sa volonterkama koje su im dijelile ručak.

mladi volonteri i humanitarci

Bilo je mnoštvo siromašnih. Naš domaćin fra Vladimir Vidović ljubazno nas je pozdravio i u ime svih zahvalio na velikodušnoj donaciji. Crkvena zvona počela su zvoniti da je točno podne. Znak je to za molitvu Anđeo Gospodnji i Očenaš koje smo svi zajedno izmolili prije početka podjele ručka. Neke mlade humanitarke su se pridružile volonterkama koje su dijelile hranu, a mi ostali smo stali na kraj reda, gdje korisnicima dijele malo voća i povrća. Tamo smo ih pozdravljali i dijelili im naša pisma podrške napisana prethodnih dana, baš za njih. Bili su iznenađeni te su zahvalili na pismima.

pismo učenika PŠ Prekvršje

Fra Vidović je rekao da ručak ovdje uzima oko 500 ljudi dnevno, a mi smo dan proveli pomažući im u tome. Red je nestao tek nakon 13 sati. Bilo je jako vruće vani pa smo se svi razveselili kada smo dobili ukusne napitke prije odlaska. Pozdravili smo se i krenuli prema Vugrovcu i Kašini bogatiji za jedno veliko dobro djelo koje smo učinili.

Ivana Turčić i Jakov Tudek

 

 

Komentari