Proslavili smo Erasmusov rođendan učeći

Prošli četvrtak, 13. 10. 2022., u našoj matičnoj školi proslavili smo 35. rođendan Erasmusa prigodnim predavanjem i radionicom za učitelje. Našim učiteljima predavanje je održala Erasmus ambasadorica, Danijela Takač. Učitelje je upoznala s mogućnostima koje Erasmus nudi i prikazala je brojne odlične primjere mobilnosti učenika i učitelja, job shadowing i razne zanimljive tečaje i projekte u kojima je sudjelovala sa svojim učenicima.

Nakon toga svoje iskustvo s tečaja u sklopu mobilnosti u Dublinu sa svojim kolegama podijelile su naše učiteljice Marina Sertić, Nina Rezo i Dijana Požgaj. Također su prezentirale i naš prvi projekt pod nazivom Get updated with CALL te eTwinning projekt Dig IT. Nakon mobilnosti učiteljica u siječnju nas očekuje i mobilnost naših učenika u Tursku. Svi učenici uključeni u projekt trenutno prolaze testiranja jezičnih vještina, poznavanja medijske pismenosti te Willingness testove kako bi upravo njih 10 najuspješnijih  participiralo u mobilnosti. A u studenog ćemo ugostiti naše drage goste iz Turske u našoj školi.

učiteljice Marina, Nina i Dijana

Sve učitelje naše škole pozvale su da sudjeluju i u projektu Loode osamdesete koji planiraju provesti na proljeće, a inspiraciju za projekt dobile su iz ovogodišnje teme našeg Zmajčeka. Učitelji naše škole dobili su puno novih informacija i odigrali su zabavan kviz.

učitelji se igraju

Veselimo se novim idejama i projektima.

Dijana Požgaj

Komentari