Putovanje u prošlost Zagreba i ostale divote

U četvrtak 24. 11. 2022. za završetak našeg prekrasnog druženja, zajedno s našim gostima iz Turske otišli smo na zanimljivu terensku nastavu. Išli smo ih provesti po centru grada Zagreba te u Muzej Iluzija. Krenuli smo u pola devet. Kada smo stigli na Trg bana Josipa Jelačića bili su oduševljeni izgledom Manduševca te s puno golubova.
Time travel tour
Prvo smo se fotografirali te smo čekali vodiča za našu Time travel turu na engleskom jeziku. Došao nam je jako zabavan čovjek po imenu Karlo. Dobili smo posebne tablete pomoću kojih smo putovali kroz vrijeme. Stisnuli bismo broj lokacije te bi se pokazala godina te priče. Obišli smo dvanaestak lokacija u centru grada i na svakoj lokaciji naučili smo nešto novo. Mogli smo također poslušati priču pod tu temu, imali smo  neke zanimljivosti te smo imali mali kvizić koji smo trebali riješiti kako bismo mogli na sljedeću lokaciju. Također je svaka lokacija imala super filtere za fotografiranje. Bili smo očarani kako tableti rade. Išli smo kroz Manduševac, Gornji grad, preko Dolca, a zadnja postaja je bila kula Lotrščak.
na zadnjoj stanici
Najbolje mi je bilo kada smo došli voziti se uspinjačom, taman par minuta nego li je top pukao došli. Kada je pukao, moje je srce i dalje jako pumpalo, a sigurno i kod ostalih. A kada smo se vozili uspinjačom bio je jako lijep pogled te smo se zabavili, iako je jako kratko trajalo.
Kada smo sve obavili nagradili smo se jednim Mcdonald’som. Učiteljice su odvele svoje kolegice na domaće štrukle.
U svijetu iluzija
Kada smo se najeli, Hatice, Bersu, Gabi i ja smo otišle na bobu te su nam se pridružili Malena, Ivan, Lana i Lucija te smo pričali. Nakon toga smo otišli posjetiti Muzej Iluzija koji me je jako očarao. Iako je bio malen, imalo je puno čudnih i neobjašnjivih iluzija, ali sam ja neke čak shvatila. Najdraže iluzije su mi bile soba s puno ogledala,  soba u kojoj postaneš veliki ili mali, te soba koja te natjera da ti se vrti. Kada smo bili gotovi s muzejom, trebali smo se rastati od naših prijatelja. Rastanak je bio težak i nažalost sve što je lijepo, kratko traje…
Neki su se bili jako zbližili no znamo da ćemo se još vidjeti i čuti. Nakon što smo se oprostili od njih imali smo još malo vremena te smo Lucija, Lana, Malena, Gabi, Ivan i ja smo odlučili otići u DM. Bilo mi je toliko smješno kada Ivan nije znao gdje da nađe muške parfeme, te kada sam mu ja pronašla nije znao koji bi uzeo, te kada sam našla predivan parfem nije mu se svidio. I tako smo još malo hodali po DM-u, ali smo se trebali naći s ostatkom grupe, te smo se svi zajedno uputili na stanicu gdje smo svi čekali tramvaj u pratnji divne glazbe koju su svirala dva muškarca na instrumentima.
Dorotea Sudar

Komentari