Nogometni turnir – Vugrovec protiv Kašine

Stigao je i najočekivaniji sportski događaj koji naša škola organizira svake godine. Dana 28. 4. 2023. održavao se Dan škole na kojem su bile organizirane razne radionice, utakmice i priredba. Kao i prošle godine, igrali su učenici iz Kašine protiv učenika iz Vugrovca. Utakmica se igra tako da svaki razred od 5. do 8. okupi svoj tim. Prošle godine Kašina baš i nije dobro prošla. 5. razredi, 6. razredi i 8. razredi prošle godine su izgubili, a jedini 7. razredi su uspjeli pobijediti učenike iz Vugrovca, ali ove godine baš se i nije nešto promijenilo, kao i prošle – 5. razredi iz Kašine izgubili su protiv 5. razreda iz Vugrovca, isto tako 6. razredi iz Kašine su izgubili protiv 6. razreda, i 7. razredi su također izgubili protiv 7. razreda iz Vugrovca, ali jedini mi osmaši držimo titulu pobjednika nad Vugrovcem i drugu godinu za redom pobjeđujemo Vugrovec, ali  bilo je jako napeto.
JEDINA UTAKMICA S POBJEDNICIMA IZ KAŠINE
Utakmica se održavala samo 20 minuta što je po mojem mišljenju prekratko, ali dobro. 8. razred iz Vugrovca počeo je jako, brzo su napadali i imali jak napad ali i obranu, od brzih i spretnih igrača ali ne mogu reći da je Kašina bila grozna ali mogla je i bolje. Vugrovec je prvi gol zabio oko 10 minute, Kašina baš i nije imala jaku obranu, jako su se trudili i napadali i pokušavali zabiti gol i napokon su uspjeli u zadnjim minutama i izjednačili rezultat za 1:1. I onda smo išli na penale. Prvo je pucao Vugrovec i Kašina je poslala svog odličnog igrača Leona Škanića na gol i on je uspio obraniti 2 gola i donijeti pobjedu Kašini. Utakmica je bila napeta, puna adrenalina, ali svaka čast svim igračima Vugrovca i Kašine.
NAPETA UTAKMICA DEBITANATA
petaši nogometaši

 

Prvi su utakmicu odigrali učenici petih razreda. Postava momčadi Kašine bila je 1-2-3-2. Golman za Kašinu je bio Deni, dva stopera bila su Pjetri i Luka, u sredini su bili Dominik, Ivan i Fran, a u napadu bili su Ante i Matija. Na mjestu Matije trebao je igrati Lukas Lovrenčić, ali se razbolio i njegovo mjesto uzeo je Matija. Momčad Kašine je nosila bijele majice, a momčad Vugrovca nosila je crne majice. Utakmicu su sudili profesor Tomislav Trupeljak i Iris Briški. Utakmica se igrala 20 min. Prvo je lopta bila kod Vugrovca i išli su u napad, no Kašina ih je uspjela zaustaviti. Kada je Pjetri uzeo loptu, svi su krenuli u napad,  Pjetri je dodao loptu Ivanu, a Ivan Anti. Branič Vugrovca pokušao mu je uzeti loptu, ali Ante je dodao Pjetriu i Pjetri je pucao, ali nažalost lopta je otišla pored gola. Kada je Vugrovec započeo napad branič je dodao veznjaku, on je pokušao dodati loptu, ali ga je branič Kašine skršio i sudac je sudio faul. Kada je Ivica pucao, Deni je obranio, ali lopta se nažalost odbila prema vugrovečkom napadaču i on je dodao drugom napadaču te je on pucao, ali je golman obranio. Kada je golman išao dodati loptu slučajno je dodao protivničkom napadaču. Napadač je odmah trčao prema kašinskom golu te je dodao napadaču Antoniju i on je dao gol. To je bilo 1-0 za Vugrovec.  Kašina je bila tužna, ali se igra nastavila. Kašina je opet išla u napad, te je Ivan dodao Matiji, a Matija Franu i Fran je trčao prema golu, ali nije mogao proći te je Vugrovec uzeo loptu. Lopta se brzo vratila Kašini i išli su u napad i kad je lopta bila kod Matije, on je počeo trčati prema naprijed, ali ga je protivnički igrač malo udario po nozi pa nije mogao ići dalje, ali sudac ništa nije vidio i penal nije bio suđen, a kada se to dogodilo Fran je uzeo loptu išao je pucati, ali je lopta otišla pored gola. Utakmica je bila napeta ali nitko nije mogao dati niti jedan gol, te je utakmica završila 1-0 za Vugrovec.
Ivan Đuran, Matija Mađer i Jakov Tudek

Komentari