Naša škola nagrađena je Nagradom Grada Zagreba

Intervjuirali smo ravnatelja naše škole, Vladimira Vugera. Povod za intervju je jako lijepa vijest, a to je ta da je naša škola dobila Nagradu Grada Zagreba.

Čestitamo Vam na nagradi! Možete li našim čitateljima objasniti o kakvoj se točno nagradi radi!

Hvala na čestitkama! Radi se o Nagradi Grada Zagreba. Naime, kao što znate, naša škola je bila razrušena za vrijeme potresa tako da smo bili izmješteni dvije godine zaredom, a ujedno smo i mi kao škola bili škole domaćini jer su su naše škole u Prekvršju, Planini i Kašini primile učenike, to jest dio učenika iz područne škole Vugrovec, a predmetna nastava je bila smještena u Osnovnoj školi Iver u Sesvetskom Kraljevcu i Grad je zaključio da smo se jako dobro snašli za to vrijeme i da su učitelji lijepo funkcionirali, kao i stručna služba škole pa i roditelji, a naravno i učenici koji su bili izmješteni i vi koji ste bili domaćini. Svi smo dali svoj obol u ovoj teškoj situaciji i zato nas nagrađuju Nagradom Grada Zagreba jer smo jako lijepo i dobro funkcionirali u ovoj teškoj situaciji.

Nagrada Grada Zagreba

Kada i gdje Vam je Nagrada uručena?

Nagrada nam je uručena u Gradskoj vijećnici, to jest u staroj Gradskoj vijećnici na Dan Grada Zagreba 31. 5. i bilo je vrlo svečano. Bili su prisutni svi oni koji su dobili Nagradu Grada Zagreba, predsjednik Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog sabora i puno uvaženih uzvanika i bili smo jako počašćeni i moram tom prilikom naglasiti da sam bio izrazito ponosan jer je u Gradskoj skupštini i grb Vugrovca tako da su mi svi čestitali na tome, tako da eto, i Vugrovec je tamo. Vidi se da je to jedno vrlo staro i poznato mjesto.

naš ravnatelj u Gradskoj vijećnici

Je li Vam je uručio gradonačelnik i što je tom prigodom rekao?

Gradonačelnik nam je uručio Nagradu. Tom prilikom nam je čestitao na svim uspjesima, čestitao je posebno meni, rekao je da se puno susrećemo u zadnje vrijeme i da se raduje budućoj suradnji.

S kojim problemima ste se susreli dok su naši učenici iz Vugrovca morali putovati u druge škole i kako je to bilo organizirano?

Moram reći da je u početku bilo dosta problema. Jedan od najvećih problema bio je prijevoz učenika koji smo organizirali pomoću autobusa što nam je također omogućio Grad Zagreb što je bilo jako skupo ali najviše problema bilo je prilikom sakupljanja učenika po mjestima dok nismo našli jedan pravi sistem odnosno shemu  na koji način smo to radili sljedeće dvije godine, a bilo je i malo problema prilikom ulaska u školu Iver, međutim sve smo to dobro dogovorili i stvarno su nas tamo dobro primili i ja im zahvaljujem na tome.

I OŠ Iver je dobila Nagradu. Kakvi su nam oni bili domaćini?

Osnovna škola Iver je bila izvrstan domaćin, oni su nas stvarno dolje lijepo primili, čak i više nego što sam očekivao. Naime Osnovna škola Iver je totalno prilagodila rad zajedno u suradnji s Osnovnom školom Vugrovec-Kašina, tako da su oni iz jedne smjene prešli u dvije smjene tako da smo izmjenjivali turnuse. Evo ja im na tome jako zahvaljujem. Bili su izvrsni domaćini.

Kako je tekla obnova škole u Vugrovcu i jeste li zadovoljni trajanjem i rezultatom?

Obnova škola u Vugrovcu je bilo vrlo teška jer je škola bila jako oštećena. To je bila jedna temeljita konstruktivna obnova. Škola je jako dobro napravljena, proširena, nadograđena, nadogradili smo jedan kat i aneks škole tako da škola sada može raditi u jednoj smjeni. Moram reći da smo obnovom jako zadovoljni, jedino je malo dugo trajalo, dvije godine.

Hoće li se i škola u Kašini uspjeti obnoviti do 2027. i kakvi su planovi za nadogradnju?

Škola u Kašini se neće obnavljati nego će se kompletno rekonstruirati i nadograditi. Trenutačno radimo na projektima i radimo sve kako bi škola ušla u Nacionalni plan oporavka, tako da ćemo školu u Kašini nadogradit i obnovit sredstvima iz Europske unije. Planovi za nadogradnju su veliki, naime moramo nadograditi sve one prostore kako bismo osigurali uvjete da škola u Kašini radi u jednoj smjeni. Ja sam napravio popis svega onoga što treba nadograditi i to se sve sada nalazi u Gradskom uredu i rade se pripreme za izvedbeni projekt.

Lucija Đurković i Lukas Šebek

(otipkali: Fran Kolenković, Petra Klarić, Matija Mađer, Luna Tucaković)

Komentari