High five kviz

I nas nekoliko učenika imalo se priliku okušati u kvizu znanja. U četvrtak, 9. studenog učenici osmog B razreda osnovne škole Vugrovec-Kašina, matične škole Kašina su s profesorom Damirom Obadom išli posjetiti Velesajam, Interliber. Sudjelovali smo na HIGH FIVE kvizu u kojem smo se natjecali s drugim školama.

Hrvatski kviz savez organizirao je HIGH FIVE kviz koji se održao u sklopu sajma. Na njemu je sudjelovalo čak 160 učenika iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. U našoj kategoriji natjecalo se 18 ekipa. Kviz je vodila poznata kvizašica i lovkinja Morana Zibar.

Pitanja su bila iz školskog gradiva viših razreda osnovne škole, iz opće kulture i aktualnosti sa scene.

ekipa naših kvizaša osmaša

Svaka je škola imala tim od pet učenika. Timovi su dobili uređaj kojim su odabirali odgovore pod a), b), c) ili d), a pitanja i opcije su bili prikazani na projektoru. Nakon svakog pitanja imali smo petnaest sekundi za odabir odgovora. Stolice su bile posložene u krugove, kako bismo mogli dogovarati odgovor međusobno. Pitanja su bila o općem znanju: povijest, geografija, hrvatski, matematika… Cilj kviza je bio zabava učenika, a oni koji su završili na prva tri mjesta su osvojili vrijedne poklone. Škola Kašina je zajedno sa školom Vugrovec dijelila peto mjesto. Bilo nam je zabavno, a i naučili smo ponešto iz svake kategorije.

Leona Tašev

Komentari