Biosigurnost, biozaštita i biologija

Tijekom siječnja i veljače u sklopu izvannastavne aktivnosti ,,Biosigurnost i biozaštita” učenice 8.d. razreda Gabrijela Domenkuš i Marija Roginić pod mentorstvom učiteljice Đurđice Culjak provele su istraživanje i izradile poster na temu ,,Utjecaj Sunca na preživljavanja bakterija”. Rad je izabran među četrnaest radova u Regiji sjever kojoj pripadaju Grad Zagreb i još pet županija sjeverne i središnje Hrvatske, što je već
veliki uspjeh. Dana 28. 2.2024. godine učenice su na Međužupanijskoj smotri koje u VII. Gimnaziji u Zagrebu predstavile svoj rad. U uvodnom dijelu natjecanja učenice su imale priliku uživati u sadržanoj i zabavnoj priredbi, gostoljubivosti radnika i učenika škole te razgledati radove svojih sunatjecatelja. Svi natjecatelji i njihovi mentori kao i naše predstavnice dobile su zahvalnicu, no nažalost naše učenice nisu se uspjele plasirati na državno natjecanje.

Zanimljivi, ali zahtjevni zadaci

Na Županijskom natjecanju u znanju iz biologije, održanom 29. veljače 2024. u OŠ Lovre pl. Matačića našu školu su predstavljali učenici 8. razreda Filip Greguranić i Martin Potočić. Zadaci su bili zanimljivi, ali zahtjevni te su učenici ostvarili 50 i 55% točno riješenih zadataka i smjestili se u zlatnu sredinu ljestvice poretka. Bilo je to korisno iskustvo i zagrijavanje za predstojeće zadatke u nacionalnim ispitima.

Marija Roginić i Gabrijela Domenkuš

Komentari