Posjet studiju – montiranje emisije najmlađih

U tjednu od 13. do 17. svibnja 2024. u našoj školi održane su radijske radionice u sklopu projekta Vudrenkind. U tom projektu potencijalno nadarena djeca posjećuju razne radionice koje su za njih osmislili i održali naši učitelji. Mi novinari smo u utorak održali radionicu pod nazivom Skileraj. Na toj radionici sudjelovalo je dvoje učenika. Kada smo završili sa svime, dogovorili smo se da ćemo u petak Julija Forko, Luka Hrustić i ja, Petra Klarić doći u studio koji  se nalazi u Prekvršju kako bismo montirali snimljene materijale te snimili uvodni i završni dio emisije. Posjet studiju kruna je našeg ovotjednog rada.

Odličan odaziv

Kada smo tamo došli očekivali smo samo dvoje učenika, to jest one koji su došli na našu radionicu. Međutim nije došlo samo dvoje učenika, već čak njih 6 – Ivan Igrc, Elena Kuntić, Lana Poljak, Ena Švec, Iva Kukolja i Eva Tomašić. Kada smo ušli u studio gospodina Glavana, sjeli smo na kauč i s obzirom na to da smo očekivali samo par učenika skroz smo morali promijeniti plan radijske emisije, odnosno preraspodijeliti koji od učenika će snimati koji dio ili najavu.

 

pripreme za snimanje

Na početku nas je dočekao gospodin Glavan koji je učenicima pokazao kako izgleda gluha soba i oprema za snimanje i montiranje. Kada smo se dogovorili tko će snimiti koji dio i izvježbali te dijelove, krenuli smo sa snimanjem u studiju.

 

snimanje najave

Sve je išlo poprilično dobro i nismo trebali stalno snimati ispočetka. Kada je snimanje u studiju bilo gotovo, bio je red na montiranje. Neki učenici su promatrali proces montiranja, a ostale učenike Luka i Julija izveli su u dvorište te su s njima snimali ankete i upoznavali ih sa snimačem i ostalom opremom za snimanje. Cijelo vrijeme su ih snimali tako da smo dobili razne materijale na snimaču. Ja sam gospodinu Glavanu cijelo vrijeme govorila redoslijed snimaka i zvukova radijske emisije. Zanimljiv je bio trenutak kada smo u emisiju dodavali pjesmu Baby Lasagne jer je upravo tada u studio uletjela jedna mačka.

 

Rim tim tagi dim

Nakon nekih sat vremena naša radijska emisija je bila gotova.

RADIO VUDRENKIND – SKILERAJ

 

Zajedno smo ju poslušali i bili smo poprilično ponosni na svu djecu koja su sudjelovala u ovom projektu.

Petra Klarić

Komentari