Nogometni turnir Kašine i Vugrovca

Tradicionalno, za Dan škole održan je najočekivaniji sportski događaj godine – a to je turnir u nogometu u kojem su snage odmjerili učenici viših razreda – Kašina protiv Vugrovca. Ove godine turnir je završio uspješno – Kašina pobijedila u dvije od četiri utakmice, znači i Vugrovec i Kašina mogu biti zadovoljni. Kako su završile utakmice, saznajte u nastavku teksta.

Vugrovčani petaši – dobitnici na penale

 

29. 5. 2024 na Dan škole peti razredi iz Kašine su igrali protiv petih razreda iz Vugrovca. U 8:00 krenula je utakmica. Bilo je napeto u prvom poluvremenu koje je završilo 2:1 za Kašinu. Slijedio je kratki odmor pa su petaši nastavili s utakmicom. U drugom poluvremenu Vugrovec je zabio te su uspjeli izjednačiti, tako da je pred kraj utakmice bilo 2:2. Strijelci za Vugrovec su bili: Bruno Puček i Luka Tomašić, a za Kašinu su zabili David Zupčević i Matej Habek. Morali su igrati na penale koji su potrajali. Na kraju su Kašinčani izgubili. Kašinčani su bili odlični, ali je Vugrovec imao više sreće.

Mateo Igrc

Napeta utakmica šestaša

Šesti razredi Kašine ove godine dosta su se potrudili i iskazali u vještini igranja nogometa. Ispočetka rezultat je bio 1:0 za Vugrovec pa zatim i 2:0 za Vugrovec. Zatim je Fran Kolenković zabio gol za Kašinu i rezultat je bio 2:1 za Vugrovec. Zatim je i Lukas Lovrenčić zabio gol kojim je izjednačio rezultat. Dečki iz Kašine dali su sve od sebe i naravno imali smo nade u njih. Međutim Vugrovec je zabio treći gol i time je odnio pobjedu. Na golu bio je Mislav Petener, Luka Baković bio je lijevi stoper, Leon Pjetri bio je desni stoper,  Ante Nevistić bio je lijevi vezni, Dominik Tudek i Deni Subašić bili su srednji vezni, Fran Kolenković bio je desni vezni i Lukas Lovrenčić je bio špica. Jako smo ponosni na naše dečke jer su odlično igrali bez obzira na to što su izgubili.

Petra Klarić

Prva pobjeda Kašine nad Vugrovcem u generaciji sadašnjih sedmaša

 

Sedmi razred bio je treći na redu za odmjeriti snage, a njihova utakmica je počela u 9:00. U ekipi Vugrovčana bili su svi sedmaši, dok je u ekipama Kašine sve bilo pomiješano – npr. golman je bio učenik petoga razreda i pola je učenika bilo iz šestoga razreda i samo njih par koji su igrali bili su učenici sedmog razreda. U prvom poluvremenu čak je i bilo nešto naših sedmaša, no kada je došlo vrijeme za mali odmor pola njih je bilo šesti razred. U prvom poluvremenu nitko nije zabio i bila je samo borba za loptu i samo su u nekim trenutcima i jedni i drugi uspjeli doći u blizinu gola, no većina se utakmice odvijala po sredini. Većina utakmice je bila bez puno napetih trenutaka u kojima bi svi morali navijati i biti zabrinuti o rezultatu koji slijedi. Nakon prvog poluvremena slijedio je odmor od neke tri minute, a nakon toga je stiglo drugo poluvrijeme u kojem, pogodili ste, također nije bilo nikakvih golova i zanimljivih trenutaka. Stigao je završetak utakmice u kojemu je finalni rezultat bio 0:0  Nakon kratkog vremena slijedili su penali u kojima je jedan učenik Vugrovca zabio, a ostali su promašili. Sličan je rezultat bio i kod Kašine gdje je jedan učenik zabio i rezultat penala glasio je 1:1. Kašina je imala još jedan pokušaj i ako bi zabili dobili bi pobjedu. Nekim čudom Kašina je uspjela pobijediti. No ipak ove godine odlučili smo baš mi sedmaši osvojiti zadnji penal i odnijeti pobjedu. Svi su bili ponosni na naše sedmaše i vjerujemo da se većina osim nekih pojedinaca jako potrudila i čak su dobili 3 plusa iz Povijesti i Geografije.
Iako je utakmica do penala bila dosta dosadna bar smo osvojili pobjedu i ovaj će trenutak ostati pamćen jer je takva pojava jako rijetka . Ali vidjet ćemo kakvi će  biti rezultati idućih osmaša  na dugoočekivanom idućem Danu škole.

Strijelci Kašina : Karlo Trupeljak Dominik Tudek Mislav Petener
Strijelci Vugrovec Gabrijel Kašnar, Tin Horvat

Luka Hrustić

Dominacija braće Trupeljak

Zadnju utakmicu turnira igrali su osmi razredi iz Kašine protiv osmih razreda iz Vugrovca. U 10:00 krenula je utakmica. Bilo je napeto u prvom poluvremenu, a Kašina je gubila 0:2. Dva gola zabili su Mihael Marijanović i Leonardo Pižir iz Vugrovca. Slijedio je kratki odmor pa su nastavili s utakmicom. U drugom poluvremenu je Kašina uzvratila i preokrenula utakmicu na 3:2, a gol je zabio Karlo Trupeljak i slijedila su dva gola Frana Trupeljaka. Tako je završila utakmica s velikim slavljem na betonskom igralištu i još jednom partijom nogometa.

Mateo Igrc

Komentari