Volontiranje je IN u našoj školi

Nastavljamo hvalevrijedne akcije vezane uz projekt koji provodimo ove školske godine u našoj školi pod nazivom Školski volonteri. 31. siječnja 2018., u sklopu projekta, posjetili smo Centar za rehabilitaciju u Sesvetama.

Školski volonteri pomažu u učenju

Školski volonteri oformljeni su ove školske godine u Vugrovcu pod mentorstvom učiteljica Snježane Prusec Kovačić, Anite Jeren i Kristine Sajković. Dugoročna volonetrska akcija im je pomoć u učenju. Svaki tjedan učenici osmog ili šestog razreda pomažu slabijim učenicima iz 2. razreda. Cijeli projekt traje dvije godine, financira ga Europska unija, a provodi Forum za slobodu odgoja sa školama iz Hrvatske.

Humanitarni sajam

Kao vanjski volonter u spomenutom projektu organizirala sam Humanitarni adventski sajam 10.12.2017.  u Vugrovcu ispred crkve. Zajedno sa župnikom vlč. Filipom Lucićem najavila sam prethodne nedjelje humanitarnu akciju osobno na misi i pisanim putem u župnom listiću. Sajmu su prisustvovali učenici osmog i šestog razreda zajedno sa svojom vjeroučiteljicom Kristinom Sajković. Radove koje smo prodavali bili su djelo osoba sa intelektualnim poteškoćama iz Centra za rehabilitaciju u Sesvetama. Korisnici centra su zajedno sa svojim tetama izradili prekrasne radove. Volonterski klub Osnovne škole Vugrovec-Kašina izuzetno je bio iznenađen velikim prihodom te smo se zahvalili župljanima župe sv.Franje Ksaverskog što su pomogli osobama s intelektualnim poteškoćama iz Sesveta kupnjom njihovih ukrasa i slika. Bili smo presretni jer se skupilo 1050 kn te još jednom velika hvala svim ljudima dobre volje. Bog Vas blagoslovio! Folded Hands on Google Android 8.1

Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama.

 

Posjet Domu Mihela

Dana 11.12. , 2. je razred naše škole pod vodstvom učiteljice Snježane Prusec-Kovačić , te volonterki iz 6.razreda , posjetio Dom za starije i nemoćne Mihela. Svi stanovnici doma jako su se razveselili našem posjetu. 2. razred je također pripremio i predstavu, igrokaze, pjesme i plesove… Bilo je sjajno! Ali…to nije sve, stanovnici doma i za nas su pripremili kratku predstavicu. Tri točke recitacija i nekoliko veselih pjesama praćenih tamburaškim sastavom. Nakon svega toga podijelili smo stanovnicima doma ručno izrađene radove, male keramičke anđelčiće . Nadamo se da su im se svidjeli. No, opet to nije sve, stanovnici doma su i nama također poklonili male darove . Ručno ukrašene čizmice sa slatkišima unutra . Puno im hvala! Nakon što smo si podijelili poklončiće počastili smo se te i zabavili! Tamburaši su nam svirali dok smo mi plesali i pjevali. Na rastanku smo se pomalo žalosni ali i umorni oprostili s vrlo dragim stanovnicima ovog predivnog doma te polako krenuli natrag u školu. Ovo je bio jedan predivan i vrlo zabavan susret, bilo je zanimljivo vidjeti kako žive stanovnici ovog doma , posebno zato što su nas vrlo lijepo ugostili. Nadamo se susretu i sljedeće godine!

Martina Baltić

Sajam u školi

Sajam u školi  održao se 21.12.2017 prije školske priredbe. Sakupilo se 750 kuna koje smo nadodali iznosu skupljenom na prethodnoj humanitarnoj akciji. Naši osmaši zajedno s razrednicom Kristinom Sajković bili su komunikativni, veseli i poduzetni. Zainteresirali smo velike i male i prodali sve i do zadnjeg rada.

Posjet Centru prošao u ugodnom druženju

U srijedu 31.1.2018. odnijeli smo korisnicima u centar sakupljeni novac u iznosu od 1800 kuna i kad su ugledali naše osmašice koje već dvije godine učestalo odlaze u centar i druže se sa korisnicima, nastupilo je oduševljenje. Oni su tada imali uobičajene vježbe srijedom te su se djevojke pridružile u tjelovježbi, a potom igrale društvene igre  „Čovječe ne ljuti se“ i „Crni Petar“. Novce smo predali tetama korisnika, a korisnici su na odlasku uobičajeno pitali kada ćemo opet doći na druženje i igranje, jer upravo je to ono što njima najviše znači. Pozdravili smo se izgrlili i izljubili do idućeg susreta.

Donirani iznos

 

 

Dora Pencinger

 

Komentari