Britanski susret

U srijedu 28.03. 2018. neki učenici naše škole doživjeli su poseban susret. 6.c. sa svojom učiteljicom engleskog jezika Sanelom Koščak, pedagogica naše škole – Mihaela Šego te neki učenici s dodatne nastave engleskog jezika koju vodi profesorica Nina Rezo, imali su posebnu priliku da iskušaju svoje dosadašnje vještine konverzacije na engleskom jeziku.


Naime, u srijedu nam je u posjet došao vrlo zanimljiv gost – gospodin John Hopkins koji dolazi iz Velike Britanije, iz malog naselja blizu Manchestera.

Od Londona do hrvatske politike

Na poslovnim putevima Hrvatska mu je već 13 godina vrlo često odredište. Zna nekoliko hrvatskih riječi, osnove hrvatskoga jezika, ali većinom smo pričali isključivo na engleskom. Svaki je učenik već ranije na satima engleskog pripremio nekoliko pitanja za ovog vrlo zanimljivog i srdačnog čovjeka. Kada su svi postavili pitanja s papira, ostalo je još dosta vremena, pa su učenici pustili mašti na volju te ispitali sve što ih je zanimalo. Bilo je tu pitanja raznih tema, od pitanja vezanih uz Veliku Britanije i život u Londonu sve do hrvatske politike.

Kviz – šećer na kraju

Na kraju smo odigrali kviz. Prvi dio kviza sastojao se od pitanja na engleskom jeziku koja su bila vezana uz odgovore koje nam je gospodin Johna dao. U drugom dijelu kviza iznenadili smo gospodina Johna i napisali pitanja vezana uz Hrvatsku, na hrvatskom jeziku. Gospodin je davao odgovore na hrvatskom jeziku. Možemo Vam reći da vrlo dobro priča hrvatski, a hrvatski naglasak mu nije bio nikakav problem. Na kraju susreta svi smo se skupa fotografirali. Vjerujem da su se svi učenici koji su prisustvovali ovome susretu vrlo dobro zabavili i naučili puno toga o životu u Velikoj Britaniji. Nadamo se susretu i sljedeće godine!

Martina Baltić, 6.c

Komentari