Mislimo jedni na druge već deset godina

Izuzetno smo ponosni na naš projekt Mislimo jedni na druge čija je voditeljica Mirjana Novak koja ga realizira s ostalim vjeroučiteljima, ali i ostalim zaposlenicima škole te učenicima i njihovim obiteljima. Naime, već desetu godinu zaredom u našoj školi trudimo se misliti na one najpotrebitije. U tu kategoriju svakako spadaju naši sugrađani koji su prisiljeni obrok potražiti u pučkoj kuhinji na Kaptolu. Upravo za njih, tijekom protekllih tjedana učenici naše škole donosili su nepokvarljive namirnice koje će kasnije služiti za spravljanje njihovih obroka.

Kada je na Dan kruha završila priredba u Vugrovcu, napunili smo kombi prikupljenim namirnicama i kolačima, kiflicama, kruhom i ostalim blagom koje su obitelji naših učenika ispekle, i zaputili smo se u pučku kuhinju kombijem gospodina Židaka.

Tamo smo iskrcali namirnice iz kombija i kruh nosili u kuhinju, a namirnice u spremište. Bilo ih je jako puno. Nakon toga smo otišli u samostan i tamo se počastili. Tamo su bili: ravnatelj, profesori te profesorice iz vjeronauka, knjižničarka i vozač kombija. Tamo nas je dočekao naš domaćin – fra Miro.

Sve je bilo prekrasno i savršeno. I na kraju smo za poklon dobili kartice sa slikama.

Elena Tašev

Komentari