OSU

 

Osu je ritamska igra u kojoj vi klikate kružiće. Također postoji i osuMania, osuTaiko i osuCatch, ali o tome malo kasnije). U osu-u vaš je cilj proći pjesmu s određenom težinom. Također imate i ocjene za svaki prolazak (kao što su SS ,S, A, B, C i D). Imate također i ocjene za težinu pjesme (od 1 do 10).

U sljedećem vidu možete pogledati što sam ispričao o ovoj igrici za potrebe mjesečnog projekta iz hrvatskog jezika.

U osuu imate mnogo stvari kao što su: razni skinovi, pjesme i težine, ali i također i modove kojima si možete olakšati ili otežati pjesme, a čak ih možete i automatizirati. Trenutno osu ima oko 13 milijuna igrača i taj broj neprestano raste iz dana u dan. Naravno, pošto ima toliko ljudi, onda ima i bodovna ljestvica najboljih igrača. Postoje dvije vrste bodovnih ljestvica: bodovna ljestvica u postignutim bodovima.

Druga vrsta je bodovna ljestvica uopće. Tu možete upoznati najbolje igrače kao što su: Cookiezi, Mathi, Idke, ThePoon itd. O njima možete više saznati na Youtubeu.

Kao što sam spomenuo na početku u osu-u postoje više vrsta igre kao što su osuMania. Kao što vidite na slici, u ovom tipu igre imate tipke koje u biti imaju princip klavira. Postoji više modova osuManije (4k,5k,6k,7k)

Tipkom F2 možete ubrzati pjesmu te ćete ju naravno otežati. Za osu Taiko koristite tipke X, C, Z i U. U taiku svirate bubnjeve pa tako i te tipke imaju svoju posebnu svrhu. Naravno, te tipke služe za lupanje po bubnjevima ali X i U služe za vanjski dio bubnjeva tj. rubovi, a tipke C i Z za unutarnje dijelove bubnjeva.

Također, po meni, bilo bi bolje da kupite električne bubnjeve pa ih spojite na vaše računalo pa njima igrate osuTaiko.

OsuCatch je jedan zbunjujuć mod kada pogledate iz prve ruke (makar ja još ja imam problema s time). Koriste se tipke gore, dolje, desno, lijevo.

Morate loviti voće. Nema se toliko puno toga za reći o osuCatchu. Također u osuu imate razne skinove u tražilici. Evo baš jutros 21.11.2018. sam zamijenio svoj stari skin  novim. Jedan mali savjet ako ćete početi igrati osu:NE IGRAJTE S DEFAULT SKINOM I ISKLJUČITE SVE EFEKTE. To govorim zato jer Default skin ima previše efekata zajedno saefektima koje možete isključiti, a svi ti efekti odvlače pažnju i zbunjuju vas tijekom igre.
To vam je osu! Hvala na čitanju!!

Marko Vuger

Komentari