Pogodi profesoricu!

Prilikom posjeta Prirodoslovnom muzeju u Beču profesorice naše škole fotografirale su se te su mogle vidjeti kako bi izgledale da su se rodile tisućama godina ranije u prošlosti. Vaš zadatak je da na četiri fotografije prepoznate o kojim profesoricama naše škole se radi. Svoje odgovore pišite u komentarima ispod članka. Na kraju članka nalazi se fotografija profesorica koje su posjetile Prirodoslovni muzej. Sretno u odgonetanju!

Profesorica je odjevena u keltski kostim iz kasnog željeznog doba. Laneno platno vezeno ovim uzorkom otkriveno je u Nove Zamky u Slovačkoj (oko 350. godine prije Krista). Komadi nakita su replike keltskih grobnih nalaza.

prva fotografija

Homo heidelbergensis je direktni predak modernog čovjeka. Živio je u razdoblju od prije 700 000 i 200 000 godinama u području koje danas nazivamo Europa i Afrika, a možda i u Aziji. Gradio je jednostavna skloništa i lovio je velike životinje kako bi preživio.

druga fotografija
treća fotografija

Homo floresiensis živio je u Aziji prije 95.000 do 15.000 godina. Bio je vrlo malen i njegov mozak ima samo jednu trećinu veličine mozga današnjih ljudi. Ipak, mogao je napraviti alate, paliti vatru i loviti različite životinje.

četvrta fotografija

Ovako su profesorice izgledale pri povratku iz prošlosti:

Sretno s pogađanjem!

Dijana Požgaj

Komentari