Zašto će Zmajček pomalo drijemati?

Dragi naši Zmajčeki i Zmajčekice!

Ovim vas putem obavještavamo kako sad, kad je naš školski list prijavljen na LiDraNo, smijemo objavljivati samo aktualnosti – stoga se ispričavamo što ćemo objavljivati manjim intenzitetom dok god nas procjenjuju. To bi značilo da nećemo biti ažurni sve dok smo u konkurenciji. Ako ćemo imati tu čast da nas predlože za državnu razinu, čekat ćemo odluku državnog povjerenstva te će tada ovo ograničenje završiti.

Snađemo se mi…

Uvijek nam je teško, kad moramo napraviti ovu pauzu, ali mi i dalje pišemo i čuvamo članke u skicama. A prošle godine su se naši najmlađi novinari snašli te su za vrijeme LiDraNa na novinarskoj grupi izrađivali slikovnice. Neki će to ponoviti i ove godine.


Podržavajte nas, zmajoljupci, kao i dosada, tako da naša snaga odjekne čitavom Hrvatskom!

primitak nagrade za najbolji digitalni školski list u Hrvatskoj

glavna urednica školskog lista

Nikolina Antić

U nastavku vam donosimo mišljenje naše novinarke Ane

Dragi čitatelji,
Moje ime je Ana i također sam jedna od novinarki našeg Zmajčeka. Jako volim pisati članke i objavljivati. Novinarstvo je moj san odmalena. Kada mi je prof. Dijana rekla da u školi postoji novinarska grupa bila sam presretna i odmah sam se prijavila na novinarsku. Kao i svake godine, pa i ove, sudjelujemo na LiDraNu u kategoriji za najbolji školski list. Svi učenici i novinari trude se oko uređivanja lista cijele godine, trude se da ga što više ispune i uljepšaju. No u vrijeme LiDraNa se ne smije postavljati ništa osim vijesti. Kada sam to čula nisam mogla vjerovati. Obožavam pisati i intervjuirati. U našoj školi stalno se nešto događa – razne akcije i manifestacije. Stalno netko dolazi i odlazi. A mi sve pratimo i istražujemo. A istražujemo i stvari vezane uz druge stvari, kao što su moda, hrana, životinje, umjetnost i sl. Ne sviđa mi se to što u vrijeme natjecanja ne smijemo postavljati i objavljivati ništa osim vijesti. Nismo spremni na to. Meni nije lako odreći se pisanja i razmišljanja, to je vrlo teško. Našim srcima i dušama teško je to prihvatiti. Svako malo nečeg bismo se dosjetili i odmah bismo to objavili, no sada ne smijemo. Moramo se suzdržavati. Možda ne bi bilo loše da smijemo objavljivati, a neka povjerenstvo gleda samo članke objavljene do datuma prijave lista na županijsku razinu, a ne da naša mala razigrana srca tjeraju na dug zimski san sve do proljeća.

Ana Tomašek

 

Komentari