Danas je fašnik, veseli je dan!!

Dragi naši čitatelji, napokon je stigao i taj dan! Danas, petog dana u mjesecu ožujku, napokon smo dočekali fašnik! Nema maškara samo u gradovima, selima i ne idemo samo po kućama. Maškare su i u našoj školi! Puno djece se maskiralo u svakakve maske (ružne, slatke, lijepe i još mnogo njih).Na hodnicima je bilo jaku puno mačaka.

mačke novinarke

Naši prvašići povodom fašnika u ponedjeljak su posjetili Grad mladih i odlično su se zabavili.

U svojoj smjeni vidjela sam svašta strašno. Izgledalo je kao da će me pojesti sve te maske, ali hvala bogu nisu.

I neki učitelji su se maskirali pa je odmah bilo veselije. Bilo je lijepo gledati kako se djeca zabavljaju. Ja sam se bojala nekih maski jer su me stalno plašili. Ipak je to vrijeme maškara, vrijeme zabave i druženja. Sve maske su bile zabavne. Nadam se da ste se i vi zabavili na današnji dan, kao što smo se i mi danas u školi.

I za kraj, podijelit ćemo s vama jednu ideju!

Slane krafne

Svi znaju za naše dobro poznate krafne s pekmezom ili čokoladom. Budući da je vrijeme maškara, naša učiteljica se na novinarskoj zapitala zašto nema slanih krafni? Odlučila sam provjeriti postoje li zaista slane krafne? Postoje dosta slične, ali da, postoje. Zapravo napravljene su od krumpira i kobasica. Želja naše profesorice je da naprave krafne od mljevenog mesa i luka. Ali dok se to ne pojavi i dalje ćemo jesti krafne od pekmeza.

učiteljičin fašnički san

Nikolina Cugšver i Lucija Palikuća

Komentari