Druženje s Gregom

Učenici 5.a i 5.b iz OŠ Vugrovec-Kašina u 9. mjesecu za lektiru su imali ,,GREGOV DNEVNIK” po izboru. Mnogi su čitali dijelove Ljetna žega, Lijevo smetalo i ostale. Na satu lektire dobili smo dva zadatka vezana uz knjigu. Prvo smo osmislili novu naslovnicu za dnevnik koji smo čitali i pisali smo pismo Gregu. U pismu smo pisali što bismo promijenili, koje savjete bismo mu dali u određenim situacijama, što nam je bilo smiješno, a što tužno, kad nam je bilo žao Grega, kada smo bili ljuti na Grega, što bismo mi napravili da smo na njegovom mjestu, a što možda ne bismo učinili poput njega i slično. Moji prijatelji i ja uvjereni smo da bi naša pisma pomogla Gregu u njegovim odlukama. Ovakav način obrade lektire nam se svidio i nadam se će i svi ostali sati lektire izgledati slično.
U nastavku vam donosimo dva pisma i nekoliko naslovnica.

Malena Hrustić

Dragi Greg!
Jako mi se sviđa tvoj dnevnik i tvoj lik. Sve što ti se događa je jako smješno i to mi se sviđa. Da se ja nađem u situaciji da zaboravim gdje su mi ključevi, pregledala bih sve torbe, a ne samo džepove na hlačama. Sve u svemu, knjiga me jako svidjela, ali ti ne preporučujem da lažeš. Nikada nemoj rješavati problem tako da okriviš Rodricka ili Mannya (to nije lijepo!). Jako mi se sviđa to što si roditeljima priznao za nezgodu s Bradonjom. Lijepo je to što je ljubičasti monovolumen stao da vam pomogne da promijenite gumu, Moraš priznati da nije bilo Mannyja i njegovog španjolskog, ne biste otišli kući do idućeg dana. Bilo je jako smiješno to da se Manny dogovorio s onim ljudima koji su vam pomogli da se vratite u dječji zoo po svinju! Ali jedno mi i dalje nije jasno… Zašto je tvoj tata kupio čamac, ako je znao da mu tvoja mama neće dati da ga stavite u more? Bojala sam se kako će tvoj tata završiti kad je ušao u Bradonjin stan. Molim te nemoj više upadati u nevolje. Zašto nisi napisao još duži dnevnik? Jako mi se svidjela tvoja knjiga. Ovo je najčudnija knjiga koju sam ikad pročitala, ali stvarno. Ne pretjerujem! Žao mi je što su te izgurali iza da se stišćeš s prtljagom. Ali bilo je smiješno što si pao na Mannyjevu foru (laž). Moram priznati da bih i ja pomislila da je to napravio jer je dobar i ljubazan brat, a ne zato što mi je htio podvaliti. On me podsjeća na moju mlađu sestru Karlu. Ja tebi pišem pismo, a ti si pisao piscu Mikeu Daviesu (kradljivci gaća). Napiši još puno dnevnika!!

Lucija Hrgetić

Dragi Greg!

Tvoj život stvarno je zanimljiv. Razumijem tvoje osjećaje jer mogu zamisliti kako je kad ti mokri pas uđe u krevet… Slobodno reci tati da pas Dragi spava kod njega. Ionako ga je on nabavio. Razumijem i tvoje razočaranje zbog (ne)odlaska na plažu. Ponekad prijatelji čekaju jedan drugoga da si oproste. Ali, ponekad moraš biti prvi. Nadam se da razumiješ da govorim o tebi i Rowleyju. Sada o onome filmu strave. Čak i ja znam da je to samo film. Blatnjava šaka ne postoji. Zamisli koliko je ljudi pogledalo taj film. Znači, po tvome, svi su trebali biti napadnuti od blatnjave šake. Ali, svi su živi. Znači, javni bazeni ti nisu po volji. Ako se samo sjetiš zgode s Mannyem… A tvoj rođendan? Ni to nije dobro prošlo. Dobio si bubamaru mobitel. Jako si želio onaj kožni naslonjač, zar ne? Čak ni turnir u igricama nije dobro prošao. Ubuduće, nemoj glumiti blatnjavu šaku. Posebno ako je prijatelj strašljiv. Nadam se da će ti prst biti u redu. Klub “Čitanje je zabavno” nije dugo izdržao. Na tvoju sreću. Zabavni park Klizniz? On nije tako loše prošao. Dan očeva bio je razlog nabavka psa. Mama nije bila presretna. Znaš, začudilo me tvoje iskustvo s frizerskim salonom “Komadi”. Ni odlazak na plažu nije bio najbolji. Ali, takve se stvari događaju u životu. Želim ti život pun zgoda, jer inače je život dosadan.

Gabi Pavlović

Komentari