Naši učenici napisali su neka od najljepših ljubavnih pisama

Sinoć su u čitaonici Knjižnice Sesvete podijeljene nagrade i zahvalnice za sudionike 7. Natječaja za najljepše ljubavno pismo.

Vrlo uspješna pisma ruku naših učenika

Učenik petog c razreda naše škole, Matej Zadro, osvojio je 3. mjesto na ovom literarnome natječaju u kategoriji osnovnoškolaca.

Matej Zadro osvojio je 3. mjesto u kategoriji osnovnih škola

A imali smo i predstavnicu u redovima učitelja. Naime, njegova mentorica prof. Budak Lovrić i sama je napisala pismo za koje je pohvaljena.
Među pohvaljenim učenicima u kategoriji osnovnih škola bio je i naš Andrija Gračak, učenik 4.c razreda. Pročitao je svoje ljubavno pismo Netko iz ekipe te dobio veliki pljesak i prigodnu nagradu.

pohvaljeno je pismo Andreja Gračaka, učenika 4. c razreda, mentorica Snježana Prusec-Kovačić

Zahvalnice za sudjelovanje na 7. Natječaju za najljepše ljubavno pismo od Čitateljskog kluba Čitafora dobili su još Pia Polovanec, Jakov Markotić i Nikola Drndak, učenici 4.c razreda PŠ Vugrovec.

Jedan od sudionika bio je i učenik 4.c razreda, Jakov Markotić. Naš mali novinar može biti i romantičan… Kako se proveo na dodjeli nagrada, pročitajte u nastavku.

Dan prije Valentinova 2020. išao sam na dodjelu priznanja i nagrada učenicima i odraslima koji su pisali ljubavna pisma. Na početku smo čuli jednu kratku ljubavnu priču, a onda je jedan dječak svirao harmoniku. Kasnije smo čitali pisma, a onda su proglašeni pobjednici i pohvaljeni. Nakon toga poslušali smo izvedbu djevojčice na flauti i pjevanje. Učenici su ponosno primili svoje zahvalnice, pohvalnice i knjige. Svi smo se odlično zabavili.

Jakov Marković

U nastavku vam donosimo pisma nagrađenog i pohvaljenog učenika

Ljubavno pismo Mateja Zadre

Draga moja Lay-Lo Bob-bu!

Muka mi je što ti pišem ovo pismo – radije bih si gurao kisele krastavce pod nokte – ali evo me tu sam i pišem. Otkad sam te upoznao, razmišljam o tome kako bih s tobom podijelio big mac (možda…). Znao sam da si posebna čim ti je moj mačak Micko dopustio da ga maziš. Bilo bi jako lijepo kada bismo ponovili druženje. Možemo se naći u parku za mačke, u blizini naopakoga drveta. Povedi i svoju mačku. Otkad sam je spomenuo Micku, nije prestao mijaukati za njom.
Nadam se da ćeš pristati na poziv, imaš moju adresu.

Tvoj Matej

Pohvaljeno pismo Andrije Gračaka

Obično se viđamo na treningu. Zapravo, ja vidim tebe. Super mi je kad vidim tvoj smiješak, tvoje lijepe oči. Zapravo, sve je na tebi lijepo. Već dugo vremena ne znam kako to priznati. Kada sam blizu tebe osjećam se sretno. Prošli tjedan potrošio sam cijelo popodne na pisanje ovog pisma. Odlučio sam ti ga dati. Čak sam došao ranije i na trening. Potrošio sam cijelu tatinu tubu gela za kosu, namirisao se maminim parfemom (tatin je bio previsoko na polici). Čekao sam ispred dvorane, pozdravljao ekipu i s knedlom u grlu skupljao hrabrost. Ugledao sam te dok si trčala, a kosa ti je lepršala. Projurila si pokraj mene i skoro me srušila. Ništa, nisi me ni primijetila. Do kraja treninga silna hrabrost me napustila i nisam ti uspio dati pismo.
Danas se srećemo na školskom izletu. Ulazim u autobus tražeći mjesto, prolazim pokraj tebe spuštene glave….Čini se da će moji osjećaji, a i ovo pismo morati još neko vrijeme pričekati. Barem dok još malo ne porastem. A do tada, ne namjeravam propustiti niti jedan trening.

Netko iz ekipe

14 zahvalnica za 14. veljače <3. Zahvalnice su dobili učenici viših razreda: Zora Mara Sikora, Vilena Vojnić, Patrik Polovanec, Marta Zlatić, Dora Kovačić, Matej Polovanec, Iva Završki, Anamarija Štefić, Ante Ramljak, Izak Maršić, Katarina Markotić, Jelušić Emanuel, Lorena Igrc

 

izvor: Snježana Prusec-Kovačić, mag. prim. educ., mentor i Renata Budak Lovrić, prof.

Komentari