Virtualni Dan škole 2020.

 

Dogurali smo i do ovamo… Dan škole na daljinu… Zvuči nezamislivo, ali opet, zajedno smo ga obilježili i ostvarili. Svaki razred je nešto napravio. Ideja je bila da razrednici i učenici sami odaberu na koji način će virtualno čestitati svojoj školi rođendan. Mogli su napraviti zajednički uradak, a mogli su odabrati i predstavnika razreda koji će u ime svih čestitati školi njezin dan na način koji su se on i razrednik dogovorili. 30. 4. 2020. svi radovi objavljeni su na Facebook stranici naše škole, a oni koji su oblikovani u obliku videa i na YouTubeu škole. Bilo je prekrasnih radova. Svačiji rad je bio poseban i lijep. Kod nas je to izgledalo tako da nam je razrednica objasnila kako će to sve izgledati. Primili smo se posla. Svatko je nešto na papir nacrtao, napravio ili slično, a kasnije je razrednica sve spojila u jedan video. Izgledalo je bombastično. Možete pogledati i sami!

Meni je ideja bila zanimljiva i maštovita. Bilo je razreda koji su snimali videe u kojima su zaželjeli svima sretan Dan škole. Naša knjižničarka i učiteljice iz engleskog su na Padletu organizirale da svatko nešto napiše. Kod knjižničarke na hrvatskom, a kod učiteljica iz engleskog, na engleskom. Na hrvatskom su većinom pisali predivne, tužne ali ipak ohrabrujuće poruke, dok su na engleskom lijepili slike i govorili kako im silno nedostaju prijatelji, normalno učenje i profesori. Naučili smo cijeniti školu, u to sam sigurna. Meni nedostaje svaki čovjek iz škole, makar ga ne poznala. Jednostavno mi nedostaje sve: tete spremačice, naša kuharica, stručna služba, profesori, naš domar i predivno školsko dvorište uvijek puno djece i divnog raspoloženja. Sve će mi to nedostajati do nove školske godine, a onda se valjda sve vraća u normalu. Mislim da smo jako lijepo proslavili naš Dan škole, baš onako kako naša škola i zaslužuje!

Magdalena Denić

Što su novinari petih razreda iz Kašine rekli o uratcima za Dan škole?

Većina njih je zaključila da ih se najviše dojmio rad učenika 1. b razreda, a u nastavku vam donosimo neke od komentara.

Jako mi se svidio logo profesorice Verice zato što odlično prikazuje našu školu i dio krajolika, a pretpostavljam da se potrudila oko njega.

Malena Hrustić

Najbolji rad mi je onaj 8. a i 8. b zato što ima nešto posebno. Vidio sam i logo napravljen povodom Dana škole i jako je lijep jer ima puno detalja. Po meni su se svi potrudili. Žao mi je što nemamo priredbu, ali bitno je da nekako obilježimo taj dan i da se osjeti zajedništvo.

Jan Kužilek

Radovi osmaša

Prvašići

PŠ Vugrovec

PŠ Prekvršje

PŠ Planina Donja

MŠ Kašina

 

 

I ravnatelj škole, Vladimir Vuger napravio je svoju čestitku povodom Dana škole.

 

Zahvaljujemo svim razredima, jer nema tko se nije uključio. Pozivamo vas da ostale radove pogledate na Facebook stranici i YouTubeu škole.

 

 

Komentari