Veliki uspjeh male novinarke na međunarodnom natječaju zahvaljujući neobičnom prijateljstvu

Magdalena Ćorić, učenica 4. c i novinarka postigla je odličan uspjeh i osvojila prvo mjesto u novinarskoj kategoriji na međunarodnom natječaju.

Prekrasno iznenađenje

Ove godine pridružila sam se prvoj generaciji Malih novinara koji pohađaju četvrtaši iz Vugrovca naše škole. Na satima novinarske naučila sam pisati vijesti i raditi intervjue. Došlo je vrijeme da primijenim naučeno. Prije četiri mjeseca, odnosno u veljači, dobila sam zadatak napisati članak o posjeti volontera Domu za starije i nemoćne Mihela. Pisali smo članak upravo o tome jer smo planirali slati radove na međunarodni natječaj u Vojvodinu kojem je tema bila “Niti jedno prijateljstvo nije slučajno”. Odmah sam se javila da ga baš ja napišem jer me se posjet i druženje sa starijim i nemoćnim osobama posebno dojmio. Članica sam Volonterskog kluba i svake godine dvaput posjećujemo Dom Mihela. S učiteljicom Snježanom Prusec-Kovačić pripremimo kraći umjetnički program i radionicu. Sudjelujem i u programu s nekim igrokazom i u radionici. Posebno me veseli kada mogu nekome pomoći i usrećiti ga.
Moj novinarski rad moja učiteljica je poslala na međunarodni likovno-literarno-novinarski natječaj „Bogatstvo različitosti”. To je natječaj kojeg organizira OŠ Matija Gubec iz Tavankuta.
Zbog cijele situacije s pandemijom COVID-19 dugo vremena nestrpljivo smo iščekivali rezultate natječaja. I jednog dana učiteljica me jako iznenadila porukom da je baš moj novinarski rad pobijedio u kategoriji nižih razreda te mi čestitala.
Nikad nisam ni pomislila da bih mogla pobijediti na međunarodnom natječaju.
Jako mi je drago što idem na Male novinare i Volonterski klub. Imala sam priliku naučiti pisati izvješća i novinarske radove ali i pomagati starijim osobama.

Ostali sudionici naše škole

U natječaju su sudjelovali učenici nižih i viših razreda naše škole u svim kategorijama, a to su literarno, likovno i novinarsko stvaralaštvo. Ovogodišnja tema bila je “Niti jedno prijateljstvo nije slučajno”. Veliki uspjeh postigla je i naša učenica Lana Pukšec iz drugog razreda PŠ Prekvršje koja je pod mentorstvom učiteljice Nataše Lambevske za svoj literarni rad pohvaljena. Od viših razreda sudjelovalo je i osam novinara i jedna autorica likovnog rada, a niži razredi iz Vugrovca i Prekvršja predstavili su našu školu u literarnoj i likovnoj kategoriji

Likovno stvaralaštvo – mlađi uzrast:

Tea Baričević, Ivona Baričević, Jona Grželj, Viktorija Krajina i Vila Maršić; mentor: Vlado Kašnar

Anamarija Čakarić, Magdalena Ćorić, Anamarija Kozić, Jana Golub, Lucija Krajnik, Anamaria Krajina, Dora Lisak, Jana Lisak, Veronika Ramljak, Larisa Tabaković, Laura Vrban i Lucija Vuger; mentor: Snježana Prusec-Kovačić

autorice likovnih radova: Veronika Ramljak i Lucija Krajnik

Literarni izraz – mlađi uzrast

Sara Horvat, Leon Lozić, Lucija Tomakić, Leon Trempetić; mentor: Vlado Kašnar

Lovro Bek, Jana Golub, Leonrdo Pižir, Martin Potočić, Marko Tokić; mentorica: Snježana Prusec-Kovačić

Ema Milanković, Hrvoje Vodopić; mentor: Nataša Lambevska

Likovno stvaralaštvo – stariji uzrast

Katarina Markotić; mentor: Renata Budak Lovrić

Novinarsko stvaralaštvo – stariji uzrast

Petar Babić, Ema Combaj, Magdalena Denić, Margita Lukačić, Ema Palikuća, Lucija Palikuća, Natalia Stjepić; mentor: Dijana Požgaj

 

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju te njihovim mentorima na trudu, a organizatorima zahvaljujemo na odličnoj organizaciji.

Magdalena Ćorić, 4.c

Komentari