Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 2020.

Svake godine, 18. studenog obilježavamo jako važan, ali dosta tužan dan. Prisjećamo se naših dragih iz obitelji, hrvatskih branitelja, Vukovara i Škabrnje. Budući da je od ove godine taj dan postao praznik, obilježili smo ga dan prije. Evo kako je to izgledalo ove godine. Mjesni odbor Kašina donirao nam je lampaše koje smo tijekom popodnevnih sati zapalili pred školom. To radimo svake godine, ali ove je bilo nekako drugačije. S maskama, razmak.. sve nas je to još više rastužilo.

i u PŠ Prekvršje učenici su obilježili ovaj dan

Baš tog dana išla sam u glazbenu školu. Jako me razvesele lampaši koje vidim u Sesvetama. Njih slažu srednjoškolci i osnovnoškolci. Nije do lampaša, već do osjećaja da je zaista taj dan u svim srcima i da se ljudi zaista sjećaju. Također, na Satima razrednika, Povijesti i Hrvatskog jezika tijekom cijelog studenog razgovaramo o tome, pišemo pjesme i sastavke.

Odličan uspjeh na natječaju posvećenom Vukovaru

Sudjelovali smo na literarnom natječaju „Napiši pjesmu i osvoji bicikl” u organizaciji Lions kluba Vukovar, kojim se želi obilježiti sjećanje na žrtvu Vukovara 2020., na kojem je učenica Marija Elizabeta Završki osvojila treću nagradu. Sve pohvale!

Ali nije to sve. Učenici su na likovnom izrađivali radove kojima smo ukrasili školu.

Mislim da je zaista važno od malih nogu učiti nas djecu o nekim težim temama, jer onda ih shvatimo ozbiljnije kada narastemo. Baš smo zato pogledali desetominutni film o Gradu Heroju, izdavačke kuće Alfa s dr. sc. Antom Nazorom, ravnateljem Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, i učenicom Anteom Dedić. Jako mi se svidjela priča i način na koji je gospodin Ante Nazor odgovorio na pitanja. Iako uz mjere i ne baš najbolje raspoloženje ovih dana, zaista mogu ponosno reći da smo prekrasno obilježili nama kao Hrvatima ovaj jako važan dan!

 
Magdalena Denić

Komentari