Dan škole za pamćenje

I ove godine smo nekako uspjeli proslaviti Dan naše škole. Kako? Na jedan vrlo neuobičajen, ali na svu sreću, uspješan način. Dan naše škole mi viši razredi smo obilježili 30. travnja, i to online. Zamislite, i to smo dočekali. Ne kažem da je tu išta čudno, jer bili smo već online, nego tako važan dan proslaviti preko laptopa, to je neobično, ali takvo je ,,novo normalno”. Navikli smo na razne predstave, priredbe i veselje. Ali bolje da smo uspjeli ikako, nego nikako. Rečeno nam je da toga dana dođemo bez ičega, odnosno bez školskog pribora. Imali smo 3 sata s razrednicima. Kod nas u 8.b smo se malo zezali, čavrljali, pjevali, a onda je došao čas da upalimo Teams sastanak. Ušli smo u sastanak i vidjeli da svi lijepo i uredno sjede u klupama ne mičući se. Poput vojske. Mi smo se raštrkali po razredu i bilo nam je smiješno kako jedino mi nismo bili u klupama, već svi zajedno ispred laptopa. Nakon nekog vremena, dolazili su polako i ostali, pa nas je zaista bilo mnogo. Knjižničarka Katarina i ravnatelj rekli su par riječi, pa smo krenuli na predstavljanje.

5. c se predstavio i plakatom

Svaki razred je opisao svoj razred u nekoliko rečenica, ili nekom pjesmicom. Možemo zaista pohvaliti sve njih, ali pogotovo neke koji su i glumili uz pjesmice. Bilo ih je zaista dobrih. Također smo obilježili i Dan eko škole te su svi razredi koji su sudjelovali u nekome od projekata vezanim u Eko školu, predstavili ono što su radili.

neke od ekoloških poruka kojima se prezentirao 8.a

Sve je to trajalo oko sat vremena. Brzo je prošlo…nakon toga smo se svi okupili na travnatom igralištu, naravno po razredima kako bi se držali mjera, i igrali smo nogomet, pričali i zezali se. Bio je poprilično zanimljiv dan, a i još je bio petak. Svima nam je žao što ga nismo proslavili kao i prijašnjih godina, ali smo se svejedno potrudili i uljepšali ga zajedno!

Magdalena Denić

I naši mlađi novinari podijelili su s nama svoje dojmove

 

U petak 30. 4. 2021 je bio Dan škole i Dan eko škole i bilo je zanimljivo. Prvo sam u 7: 45 došao u školu i onda je krenula zabava. Kao prvo, smo jeli čips, kokice, a bilo je i raznih sokova. Kada je krenulo predstavljanje, bilo je tek zanimljivo. Na početku su nas je ravnatelj i knjižničara uveli u program i krenuli smo. Kada se naš razred prezentirao, ja sam govorio o našem divljem pajceku i na kraju smo svi viknuli: ,, Mi smo 6.a. Poslije smo slušali muziku i gledali film te se lijepo zabavili.

Jan Kužilek

 

U petak 30.4. obilježili smo dan škole. Nažalost, ove godine Dan škole nismo održali uživo već preko Teamsa zbog trenutne epidemiološke situacije. U petak smo došli u školu u 7.45. U učionici su nas dočekali naša razrednica i njezina kornjača Korni. U 8 sati svi smo trebali ući u sastanak da bismo se pripremili i vidjeli radi li sve kako treba (kamera, zvuk…). U međuvremenu nam je jedan tata donio snažne zvučnike koji su nam super došli i nakon sastanka. U našem razredu je bilo veselo i čak smo se svi dogovorili da si napravimo kečkice, svi, bez izuzetaka…

završni pozdrav 6. a

Kada je priredba počela, prvo je ravnatelj kao i svake godine održao kratki govor prije nastupa. Prvi su nastupali učenici 2. A koji su na početku imali malih tehničkih problema. Njih je vodila učiteljica Katarina Hauer. Oni su sudjelovali u projektu ,,Zasadi drvo ne budi panj” i poslali nam divnu i motivirajuću poruku kako očuvati Zemlju i okoliš. Nakon svake izvedbe razreda, naša knjižničarka je dala kratak komentar kako joj se svidio nastup.  Svaki razred se predstavio na neki svoj način (plakat, video, pjesmica ili recitacija). Naš šesti a ispričao je kako su nam ovu godinu obilježile zanimljive životinje, a izlaganje su pratile plišane igračke i živa kornjača. Nakon priredbe  mogli smo se častiti sokovima i grickalicama. Na odabir smo imali želimo li gledati film ili slušati pjesme. Mi smo naravno odabrali pjesme. Dok sam hodala po hodniku samo su se iz naše učionice čuli glasovi. Nakon nekog vremena u naš razred ušle su profesorice Irena Maškarin i Tamara Jovanović. Počastile su se kolačima i rekle kako nam je baš lijepo i da uživamo. Ove godine se Dan škole održao na malo neobičan način, ali nadamo se da ćemo iduće godine biti vani i vidjeti se uživo.

Lucija Hrgetić

Komentari