Izbor maskote naše škole

Pred sami kraj nastavne godine priveli smo kraju i projekt Izbor maskote naše škole koji je osmislila prof. Adela Barbić, a realizirali samo ga u nekoliko faza od početka godine.

Maskota je lik koji predstavlja skupinu sa zajedničkim interesima. Svoje maskote imaju škole, učilišta, sportski klubovi i razna društva. Maskota često dobije ime ili nadimak prema klubu ili društvu koje predstavlja te se pojavljuje (osoba odjevena u kostim maskote) na natjecanjima, okupljanima i proslavama privlačeći pozornost, reklamirajući i podržavajući svoju skupinu.

Nakon što su učenici i učitelji podržali ideju, počeli smo promišljati o liku maskote koja bi nas najbolje predstavila. Online glasovanjem izbor je pao na Zmajčeka koji je ujedno i glavni lik Legende o kašinskom zmaju.

U drugoj fazi projekta naši su učenici zamišljali i ilustrirali maskotu Zmajčeka. Zanimljiva rješenja rezultirala su natjecanjem na kome su nagrađena tri najbolja rada prema mišljenju stručnog žirija.

Treća nagrada pripala je Anđelini Pavoković, učenici iz 5. a razreda, druga Jakovu Tušeku iz 3. a razreda, a prva nagrada za ilustraciju Zmajčeka, koja je poslužila za vizualni identitet naše maskote, dodijeljena je Emi Novosel, učenici 6. a razreda.

Anđelina Pavoković, 5.a

Jakov Tušek, 3. a

Ema Novosel, 6. a

 

 

U završnoj fazi uslijedila je izrada kostima našeg Zmajčeka, a njegovo predstavljanje zbilo se na svečanoj priredbi povodom Dana škole, 15. lipnja 2022.

 

nova maskota naše škole

Podržavajući, bodreći i fotografirajući se s uzvanicima Zmajček je svoj prvi zadatak odlično odradio, a mi s nestrpljenjem očekujemo njegovo sljedeće pojavljivanje.

Adela Barbić

 

 

 

 

 

 

Komentari