U carstvu knjiga ima i zmajeva

Učenici polaznici novinarskih grupa i ove godine, tradicionalno, posjetili su popularni sajam knjiga i učila Interliber. Uputili su se u carstvo knjiga u subotu 12. 11. 2022. u pratnji voditeljice novinarske skupine, Dijane Požgaj. Dojmove naših novih novinara, kojima je ovo bio prvi posjet Sajmu,  pročitajte u nastavku.

Kineski zmaj s Nike tenisicama

kineski zmaj s Nike tenisicama

Dana 12.11.2022. godine posjetili smo Interliber, sajam pun zanimljivih knjiga, slikovnica, časopisa itd. Sajam je bio jako velik i lijep. Bila su tri paviljona… Paviljon broj 5, 6 i 7… Bilo je jako puno štandova s hranom i pićima. Krenuo sam od paviljona broj 6… U njemu je boi veliki izbor knjiga. U njemu su većinom knjige na popustu. Vidio sam i dosta knjiga koje su bile jako povoljne, po jednu, dvije, tri, četiri, pet kuna. Zatim sam otišao u paviljon broj 5. U njemu su bile većinom poznate i najnovije knjige. Vidio sam i knjige po 1000 do 2000 kn. Jako mi je bio zanimljiv i jedan kineski zmaj. To je bio čovjek koji sa prerušio u zmaja. Imao je čak Nike tenisice… Nemojte reći da sam ja to rekao. Tamo su bili ljudi koji su tvoje ime pisali na kineskom. Samo da spomenem – bilo je besplatno. Kada sam izašao iz paviljona išao sam kupiti fritule. Bile su jako fine. Kada sam se najeo, išao sam do svojih prijatelja da zajedno obiđemo paviljon broj 7. U njemu nije bio veliki izbor knjiga. Vidjeli smo jednog patka kako pleše. Bio je baš zabavan. A za one koji ne vole knjige poput mene bio je i jedan mali štand s informatičkom opremom. Kada smo obišli i taj paviljon došlo je vrijeme da se nađemo i polako krenemo. Moram priznati bilo je jako zabavno. Svakako preporučujem.

Lukas Šebek

Sve o Harryju Potteru

Novinari iz 5. i 8. razreda išli su na Interliber. To je ogroman sajam knjiga s mnogo knjiga, bilježnica i ostalih zanimljivih stvari…

osim knjiga, bilo je i originalnih bilježnica

Jedan naš prijatelj je čak kupio i tipkovnicu. Za pojesti se moglo naći fritula, hamburgera, pomfrija i razne druge hrane. Bilo je knjiga za djecu, za odrasle. Bilo je i pića. Mogli su se posjetiti paviljoni petica, šestica i sedmica i sedmica a. Osim što su se mogle kupiti knjige o Harry Potteru bilo je tu i drugih raznih zanimljivih stvari o njemu, npr. štapić, škrinja…  Bilo je odlično!

Luna Tucaković

I Gregov prijatelj ima svoje dnevnike

Dana 12.11 smo išli na Interliber s novinarskom. Tamo smo išli u subotu ujutro i bili smo do popodneva. Imali smo oko 2 sata slobodno i mogli smo sve razgledavati i kupovati. To je sajam knjiga i mogli smo kupiti knjige koje smo htjeli. Kada smo završili sve 3 hale, mogli smo si kupiti i hranu. Sveukupno smo se vozili oko sat i pol. Najveći paviljon je bio 5., 6. je bio srednji, a 7. najmanji. Svi smo se zapravo podijelili u grupe i obilazili smo što želimo. Tamo je bila i neka pozornica gdje su mala i malo starija djeca pjevala. Bilo je i dosta slikovnica, knjiga za djecu, nekih stvari o Harryju Potteru i dosta toga za djecu. Čak su imali i Gregove dnevnika, a i knjige njegovog najboljeg prijatelja. Svi smo trebali biti gotovi u 12:30 i naći se na jednome mjestu. Nama, petašima je bilo prvi put da smo išli tamo. Za ostale ne znam, ali meni je bilo dobro. Moje prijateljice i ja smo si kupile iste planere, tako da imamo iste stvari. Došli smo doma popodne i bilo nam je predobro.

Lucija Đurković

Stripovi i CD-i

Na Interliber smo išli 12.11. Imali smo dva sata vremena da si kupimo što želimo. Moj brat i ja  smo prvo krenuli kod stripova i kod ploča. Bilo je i štandova s hranom. Najprije nisam našao ništa, ali sam onda kod strip-agenta našao super stvari (Dampyr za 10 kn, Dylan Dog gigant za 15 kn , Corto Maltese tvrdi uvez za 30 kn). To mi je bilo kao  da sam u raju. Poslije sam krenuo kod štanda Croatia Recordsa i uzeo sam neke CD-e . Meni je taj izlet bio odličan i nadam se ta ćemo još posjetiti takve izlete.

Dominik Kužilek

Super provod, unatoč gužvi i hladnoći

Dana 12.11. mi, učenici novinari 5. i 8. razreda išli smo na Zagrebački velesajam gdje je i ove godine bio Interliber. Putovali smo autobusom i tramvajem s profesoricom Dijana Požgaj. Vidjela sam svakakve knjige, dnevnike, planere i slično. Knjige su se nalazile u 5., 6., 7. i 7a paviljonu. Bilo je  knjiga poput dječjih romana, Harryja Pottera, dnevnik Anne Frank, Gregov dnevnik i još puno drugih. Tamo imaju i male štandove za hranu u kojima se prodaju fritule, pomfrit, restoran u kojem nismo jeli i sličnih jela i mjesta. Jedan naš učenik iz 5.a je uzeo svjetleću tipkovnicu na sajmu knjige. Jako smo se nasmijali. U 6. paviljonu je bila pozornica gdje su nastupala djeca i kineski zmaj. Vani su bili puštali glazbu koja je bila jako glasna, naravno jer su svirali bubnjeve.  U 7. paviljona nisam bila jer su mi noge bile jako hladne. Većinom mi se svidjelo, ali je najgora stvar bila gužva u tramvaju i hladnoća, još je kiša krenula padati! Sve u svemu, bilo je super!

Lucija Perić

Knjiga iznad 1000 kn

U subotu 12.11.2022. godine, posjetili smo Zagrebački velesajam. Išli smo na Interliber, odnosno sajam knjiga. Tamo kupujete knjige. Ima raznih vrsta knjiga, slikovnica a čak i gramofonskih ploča. Imaju tri hale. Sve su različite. U jednoj hali  su bile popularne knjige, u drugoj su bile snižene, a u trećoj su bile više dječje knjige i figurice. Bili su razni štandovi s hranom kao što su fritule, hot dogovi i pomfrit. Bilo je i knjiga iznad 1000kn. Bilo je puno izbora. Bila je dosta velika gužva. Sajam je trajao tjedan dana. Bilo je jako zanimljivo i zabavno. Mislim da bi svi trebali posjetiti Interliber i pronaći si neku zanimljivu knjigu.

Petra Klarić

Red za hot dog i fritule

U subotu 12.11.2022. posjetili smo Interliber – sajam zanimljivih knjiga. Moga se kupiti Harry Putter, odnosno Potter, bajke, časopisi , slikovnice, knjiga o seljačkoj buni Matije Gubca, o vješticama… Fotografirali smo se sa policajcima. Jedna knjiga je koštala 1120 kn. Prošli smo pored dva nastupa. Kupio sam Harryja Pottera i vidio sam tipkovnicu od 370 kn. Zbog mene smo kasnili s polaskom. Čekao sam red za hot dog jako dugo pa sam se kad sam skoro došao na red prebacio u red za fritule pa sam i tamo čekao jako dugo. Vidio sam psa i bio je veliki crn.

Jakov Tudek

Fotka s policajcima

12. 11. 2022. išli smo na Interliber. Tamo je bilo jako puno zanimljivih knjiga. Bilo je slikovnica, Biblija, bajki… U jednoj hali je bilo popularnih i skupih knjiga, u drugoj povoljnije i malo manje popularne knjige a u trećem se razlikovalo što su tamo bile društvene igre. U hali broj 5 bilo je jako puno zanimljivih knjiga. Našli smo knjigu koja je jako velika i koštala je 1200 kn. To je bio jako veliki strip. U hali broj 6 je bilo knjiga od 3 kn. Bilo je puno knjiga koje su koštale jako malo. Tamo je bila nekakva mala sobica ispred koje je stajala gospođa koja je davala letke da se u toj sobici može fotografirati s policajcima. Kada se fotkaš s policajcima, dobiješ bombon.

Matija Mađer

 

Komentari