I naša škola je eTwinning škola

Naša škola Vugrovec-Kašina 3. 5.2023. godine nagrađena je oznakom eTwinning School. Princip ove nove oznake je slijediti ideju eTwinninga kojom se želi nagraditi uključenost, predanost, marljivost – ne samo pojedinih eTwinnera, već i timova učitelja unutar same škole. Ovo je veliki uspjeh za eTwinning tim naše škole. Napokon nam je 1. 12. 2023. stiglo dugoočekivano priznanje – eTwinning zastava i plaketa.
ravnatelj naše škole, Vladimir Vuger s eTwinning zastavom
U svibnju 2023. godine oznaku za eTwinning školu osvojile su 182 škole iz Hrvatske , te 4485 škole iz svijeta. eTwinningove škole odlični su primjeri kako škole mogu imati koristi od eTwinninga. Neke aktivne škole promiču vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga, referentna su točka za svoju lokalnu zajednicu i predstavljaju model za druge škole.
Naši učitelji sa svojim učenicima sudjeluju u brojnim zanimljivima eTwinning projektima. U rujnu smo dobili i obavijest da je čak pet nacionalnih oznaka kvalitete dodijeljeno našim učenicima i njihovim profesoricama za projekte provedene protekle školske godine.
projekti nagrađeni nacionalnim oznakama kvalitete
Nacionalna eTwinning oznaka kvalitete dodjeljuje se provoditeljima izvrsnih projekata koji su ispunili određene državne i europske standarde. Surađivali su pritom s međunarodnim partnerima iz brojnih zemalja kao što su Italija, Turska, Rumunjska, Slovenija, Portugal, Grčka i Slovačka. Posebno smo ponosni na projekt Dig IT čiji su osnivači upravo naše učiteljice.
eTwinning projekti STEM applications with ADDIE i Children’s Speaking Club provedeni u školskoj godini 2021./2022. u kojima su sudjelovali učenici dodatne nastave engleskog jezika PŠ Vugovec s učiteljicom Ninom Rezo nagrađeni su u lipnju 2023. godine Europskom oznakom kvalitete.
Ove godine naši učenici uključeni su u projekt Children’s Speaking Club- P4C and Sustainable Development Goals Secondary School u kojem se bave ciljevima održivog razvoja te u projekt Moj jezik, materinji/My language, mother tongue.Veselimo se novim projektima!
Dominik Tudek

Komentari