Dodjela nagrade Mato Lovrak – Vlak u snijegu po suncu

U sklopu 37. Lovrakovih dana kulture dodijeljene su nagrade najboljim literarnim, likovnim i novinarskim dječjim radovima. Naša škola prvi put je ove godine sudjelovala s literarnim i novinarskim radovima učenika viših razreda. 23. svibnja 2024. sam sudjelovao svečanoj dodjeli u Velikom Grđevcu.

 

poznati trojac iz Vlaka u snijegu

Moj članak ,,Ja bolji građanin” je osvojio nagradu za najuspjelije novinarske nagrade, a nastao je pod mentorstvom prof. Dijane Požgaj s kojom sam i došao po nagradu Ujutro smo krenuli prema Velikom Grđevcu gdje nas je dočekao učenik Škole koji nas je proveo kroz prvi dio škole i do naših učionica. Sudjelovao sam na Govornoj radionici za učenike koju je vodio poznati fonetičar Tomislav Baran na kojoj smo učili kako pravilno disati i razne vježbe za disanje i govor. Obišli smo i spomen sobu u školi Nakon toga ispred škole nas je dočekao vlakić koji nas je odveo na mjesto gdje se nalazi prava lokomotiva iz filma ,,Vlak u snijegu” – u Centar Mato Lovrak.

vožnja vlakićem do vlaka posebno je iskustvo

Tamo se također nalazio mlin Družbe Pere Kvržice kroz koji nas je provela zanimljiva vodičica. Nakon toga sjeli smo u vlakić i otišli na dodjelu. Iz prve sam mislio da je klasična dodjela gdje sjedimo na stolicama i čekamo dodjelu, ali ovo je bilo nešto puno više. Kada smo došli dočekali su nas lijepo uređeni okrugli stolovi za jelo gdje se i kasnije namjeravalo jesti. Dodjela je trajala oko jedan sat. Na dodjeli je proglašen i najbolji roman za djecu pod nazivom ,,Trešnja” autorice Martine Majić. Svi koji su osvojili nagradu su bili pozvani na pozornicu da im se uruči.

 

Lukas i mentorica na pozornici s ostalim dobitnicima

Dobili smo jednu vrećicu puno slatkiša i još jednu gdje se nalazila diploma, knjiga svih radova, još jedna knjiga i svijeća u obliku lokomotive. Nakon dodjele bio je organiziran ručak, ali ja nažalost nisam mogao sudjelovati, ali i sama atmosfera me zasitila ispunila mi srce. Sve u svemu jako sam zadovoljan, impresioniran i definitivno se moj rad i trud isplatio. Na ovakvim natječajima vrijedi sudjelovati i svakako bi u ovakvom događaju rado sudjelovao!

Lukas Šebek

Komentari