Vatreno looodilo na Danu škole

Napokon je stigao i taj dan – Dan škole OŠ Vugrovec-Kašina. Tema naše priredbe itekako je bila aktualna. Budući da za dva tjedan počinje Europsko nogometno prvenstvo u nogometu sve nas već hvata vatreno ludilo, pa je zato glavna organizatorica prof. Adela Barbić odabrala upravo ovu veselu temu za Dan naše škole.

voditelji i prof. Barbić

Prije priredbe, probe

Mi učenici 6. a i b razreda cijeli peti mjesec smo se pripremali za priredbu. Početkom petog mjeseca naša razrednica, Valentina Zmiša, rekla nam je da ćemo nastupati na ovogodišnjoj priredbi i da ćemo održati modnu reviju, a mi svi smo bilo preoduševljeni. Svaki tjedan smo pričali o priredbi, s kim ćemo hodati, što ćemo raditi, ali je bilo veoma stresno, pogotovo za Petru i Frana jer su oni dobili ponudu da hodaju zajedno kao par. 28. 5. od 12 sati bila je generalna proba koja je trajala do poslije 13 sati. Na generalnoj probi, iako je bilo veoma stresno, uspjeli smo odlično odraditi našu točku. U 10 sati počela je zadnja proba, ali smo se mi krenuli spremati nakon utakmice sedmih razreda u 9:40 h. Nakon što je završila naša točka na probi, mi smo imali pola sata slobodno prije početka svečane priredbe. Dok je trajala 9. točka, mi smo se postavili i još jednom u glavi ponovili sve. Počela je naša točka i mi smo naravno odlično odradili naš zadatak i dobili pohvale od naše razrednice.

Što smo sve vidjeli od točaka

Priredba je krenula u 11:30. Prvo je Lovro Filipović iz 8. e na harmonici svirao himnu. Zatim je zbor OŠ Vugrovec-Kašina pjevao pjesmu Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj.

zbor naše škole s prof. Ferlinom

Nastavili smo u navijačkom tonu jer su nakon toga učenici 3.e iz Prekvršja plesali i pjevali na pjesmu Igraj, moja Hrvatska.

Igraj moja Hrvatska

Četvrta točka je bila recitacija po imenu Nogometna utakmica koju su recitirali učenici 2. e razreda. Peta točka je bila pjesma Neopisivo koju su pjevali učenici 4. b razreda. Šesta točka je bio skeč po imenu Svjedodžba koju su odglumili učenici 8. b razreda koja je bila smiješna i zanimljiva.

Slijedila je još jedna recitacija po imenu Ako ti leži, a nju su recitirali učenici 4. e razreda. Recitacija je bila jako maštovita i fora. Osma točka je bila rap recitacija po imenu Nogomet. Nju su recitirali učenici prvog i drugog razreda.

Deveta točka bila je čitanje ulomaka radova Budimo zahvalni. Čitali su ih učenici koji su bili nagrađeni na literarnom školskom natječaju Mislimo jedni na druge u organizaciji naše knjižničarke Katarine Jukić. Radovi su bili odlični i definitivno su zaslužili da budu nagrađeni. Ulomci su sadržavali stvari koje većina učenika (barem iz mog razreda) nije uopće spomenulo u svojim literarnim sastavcima!

dobitnici nagrade Budimo zahvalni

Veseli šestaši su bili zadnja točka, i oni su nam pripremili modnu reviju. Petar i Gabrijel, Luka i Deni, Lucija P. i Ilena, Lukas L. i Leon, Petra i Fran, Anamaria, Karmen, Luna i Leona, Lucija Đ. i Lukas Š. nastupali su po parovima, a cijelu tu točku vodio je Lukas Š. koji je svaki par najavio s par lijepih riječi i on je onda bio ,,šećer na kraju”.

modna revija naših šestaša

Kada su dovršili sa svojom točkom, bio je red na ravnatelja koji je podijelio nagrade za naše učenike koji su ove godine postigli zapažene rezultate. Ovo su svi nagrađeni učenici:

1. Mateo Igrc, 5. a (literarni natječaji, predložen za državni LiDraNo)
2. Matea Puzak, 5. b (Hippo)
3. Melani Belošić, 5. c (Hippo)
4. Andrej Jambrak, 5. c (Hippo)
5. Gabrijel Marjanović, 5. d (Lidrano, SFerice, Međunarodni susret eko škola)
6. Lukas Šebek, 6. a (Lidrano, Lovrakovi dani kulture, Novigradsko proljeće)
7. Petra Klarić, 6. b (literarni natječaji, Novigradsko proljeće)
8. Lana Pukšec, 6. c (Hippo)
9. Julija Forko, 7. b (literarni natječaji, Novigradsko proljeće)
10. Jan Nežić, 7. b (Školski literarni natječaj o zahvalnosti)
11. Sara Horvat, 7. c (Školski literarni natječaj o zahvalnosti)
12. Josip Popović, 7. c (Međunarodni susret eko škola)
13. Marko Zadro, 7. c (Hippo)
14. Paola Greguranić, 8. a (Novigradsko proljeće)
15. Lara Lambevska, 8. a (Novigradsko proljeće)
16. Ema Rustan, 8. c (Hippo)
17. Gabrijela Domenkuš, 8. d (Međužupanijska smotra Biosigurnost i biozaštita)
18. Lucija Krajnik, 8. d (natjecanja iz matematike, geografije i informatike)
19. Marija Roginić, 8. d (Međužupanijska smotra Biosigurnost i biozaštita)
20. Filip Greguranić, 8. e (Županijsko natjecanje iz biologije)
21. Martin Potočić, 8. e (Županijsko natjecanje iz biologije)

Na kraju smo napokon dobili i informaciju tko će biti ovogodišnji učenici generacije. To su Ljudevit Novosel (8.a) i Jakov Stjepanović (8.d) . Čestitamo svima i jedva iščekujemo idući Dan škole!

Julija Forko, Lucija Perić, Lucija Đurković, Lea Trajčevski, Nikol Salopek i Viktoria Puzak

Komentari