Christmas Bazaar IWCZ-a

U nedjelju, 3.12. 2017., već tradicionalno posjetili smo Christmas Bazzar te smo bili dijelom od više od 7000 posjetitelja koji su posjetili ovu prekrasnu manifestaciju. U samo dva sata “posjetili” smo mnoge zemlje svijeta (sudjelovalo ih je preko 40), upoznali smo nove kulture i veoma se zabavili. Probali smo mnoga jela, pa čak i egipatski falafel koji je bio zamotan u arapski kruh hobiz.

Kao i svake godine, sudjelovala je i Ukrajina i njihov štand bio je jedan od najljepših.

Svaki štand predstavljao je jednu kulturu – tamo ste mogli vidjeti razne suvenire iz te zemlje, žene odjevene u tradicionalne nošnje, knjige, božićne ukrase, nakit i razne druge stvari. Marljivo smo skupljali zastavice raznih država svijeta. Tijekom sajma, na pozornici su nastupali glazbenici iz svih dijelova svijeta. Naša Nika bila je odvažna i na indijskom štandu tetovirala si je ruku kanom.

Najviše nam se dopala tombola na kojoj smo rasturali.

Tin je bio vrlo sretne ruke na tomboli

 

Bilo je veoma lijepo i voljeli bismo se ponovno vratiti. Jako nam je drago što sav taj novac ide u dobrotvorne svrhe. Ako ste propustili ovogodišnji, svakako vam preporučujemo da si sljedeće godine ne dopustit taj propust.

Nika Jazbec i Nadia Popović

A kako su se dečki zabavili doznajte u nastavku…

Na sajam smo krenuli u 8:30 busom  u Dubec i onda smo sjeli na tramvaj koji ide do Savskog mosta, ali smo mi sišli na Velesajamu i tada je počeo naš zabavan dan na sajmu. Prvo smo skupljali zastave od svake države koje su bile na sajmu. Japanci nam nisu htjeli dati zastave. Prvo smo jeli kanadske mafine u kojima smo dobili jako male zastave. Ti su mafini bili preslatki. Kada smo išli po zastavu od Japana, Ivan i Karlo su dobili zastave, a Robi je mogao samo gledati kako Japanci spremaju zastave. Tamo je bilo puno hrane, vina i raznih pića. Karlo je kupio kanadske palačinke, koje nije do kraja pojeo. Na Christmas Bazaaru mi smo se natjecali s curama tko će imati više zastava i na kraju smo mi pobijedili i cure su nam dale sve svoje zastave i balone. A tada smo mi imali oko tridesetak zastava i 4 balona. Mi smo čekali kavu i dok smo čekali čuli smo neke cure kako predivno pjevaju u zboru. Na kraju smo odigrali tombolu u kojoj je netko imao više, a netko manje sreće. Odlično smo se najeli i zabavili!

Karlo Smolec, Robert Marić i Ivan Cugšver

 

Komentari