20 godina Ukrajinistike na FFZG-u

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dana 8. svibnja 2018. obilježena je 20. obljetnica Ukrajinistike na Sveučilištu u Zagrebu. Povodom ovog velikog jubileja izdan je i zbornik koji je posvećen profesorici koja je osnovala studij i koja je prema mišljenju mnogih duša Ukrajinistike – neprežaljenoj Rajisi Trostinskoj.

U Vijećnici Fakulteta govorili su mnogi zaslužni govornici, a posebno bismo istaknuli govor predstojnice katedre dr. sc. Tetyane Fuderer u kojem je opisala povijest studija od njegovih začetaka do današnjeg dana. Događaju je prisustvovala i naša učiteljica Dijana Požgaj koja je u našoj školi pokrenula INA-u Upoznavanje ukrajinskog jezika i kulture.

Nakon govora uslijedio je prigodni program. Sve vas pozivamo da 28. 5. dođete pogledati i prigodnu izložbu u auli Fakulteta. Ukrajinistici čestitamo ovaj jubilej i želimo joj da proslavi još mnoge okrugle obljetnice te da nastavi s uspjesima koje niže te s radom na povezivanju dvaju bratskih naroda. A mi se nadamo nastavku prekrasne suradnje naše škole i katedre.

Dijana Požgaj

Komentari