Zadrastičan izlet

Naše tri novinarke šestašice podijelile se s nama svoje dojmove s izleta u Zadar.

Dodir za sreću

 

Kaos zbog herbarija

Pripreme za dugoočekivani posjet Zadru počele su više od 2 tjedna ranije. Svi šestaši bili su jako uzbuđeni. I  kada  je konačno došlo vrijeme puta, svi su poludjeli od uzbuđenja. U  utorak 8. 5. posjetili su Nin i Zadar. Na put su krenuli u sedam sati ujutro, a vratili se oko 10 sati navečer.  Koji je to bio doživljaj! Zamislite… Usred školske godine otići na more, bar na jedan dan. U sklopu ove terenske nastave šestaši su posjetili solanu u Ninu i stari grad Nin. U solani je bilo je dosta pitanja i bilo je zanimljivo, no kada su krenuli prema  suvenirnici nastao je kaos (svi su se sjetili da trebaju  donijeti jednu biljku s mora za herbariji i svi su počeli skakati u bazen koji je bio prazan.) Nakon toga prošetali su Zadrom i uživali u milozvučnim orguljama. No svega toga ne bi bilo da nije bilo njihovih profesorica, koje su dodatno pridonijele zabavi – upadale su u kadrove, poticali na pjesme u autobusu i crkvi, no najvažnije je to da su cijelo vrijeme bile uz njih. Osim što su obišli znamenitosti, priredili su mali znak pažnje učenici 6. C razreda za rođendan.

Ana Tomašek

Najmanja katedrala na svijetu

Šesti su razredi krenuli na put u Zadar i Nin. Izlet je počeo rano ujutro, oko 7 sati. Prvo smo krenuli u Nin, posjetiti Solanu. U Solani nam je voditeljica objašnjavala kako se zapravo dobiva sol, kroz koje bazene sve prolazi kako bi se pročistila i koje se sve biljke i životinje uzgajaju tamo. Poslije Solane, posjetili smo i najmanju katedralu na svijetu, crkvu sv. Križa, koja nas je sve iznenadila svojom praznom unutrašnjosti. Put za Zadar trajao je oko pola sata, ali kada smo stigli dočekalo nas je vedro nebo i sunce. Prije razgledavanja obale i posjećivanja Morskih orgulja i Pozdrava suncu, zaputili smo se i u McDonald’s kako bismo se najeli. Nakon razgledavanja i slikanja, uputili smo se i do samostana franjevaca te naučili ponešto više o toj temi, iako smo marljivo o tome učili i na vjeronauku. Oko 19 krenuli smo kući.

Magdalena Šturman

 

Solana ljubavi

I ovaj izlet je bio sjajan! Putovali smo tri zabavna sata u Zadar. He he, u busu je bilo vruće… Kad smo stigli, otišli smo u solanu u Ninu. Martin je pojeo sve petrovce u solani.  Čula sam da se ta solana zove solana ljubavi jer je tamo bilo muškaraca i žena pa je sklopljeno mnogo brakova. Zatim smo išli direktno u Zadar, i naravno u Mc’Donalds.  Dogodila se invazija balona. Bilo je  zadarastično.

Lana Hrenović

 

Komentari