Još JEDNOM jedna odlična priredba u Kašini

U matičnoj školi u Kašini 30. svibnja 2018. održao se Dan škole. Prije same priredbe učenici OŠ Vugrovec-Kašine natjecali su se u nogometu. Vugovec je pobijedio u sve 4 utakmice. Nakon toga počela je priredba…
Prvo je Ivona Baković odsvirala hrvatsku himnu na flauti. Bilo je jako lijepo i elegantno. Meni se ta točka jako svidjela.

Zatim se ravnatelj Vladimir Vuger obratio publici srdačnim govorom i u svojem govoru spomenuo je i pohvalio učenike koji su bili najbolji na Klokanu te ostale učenike koji su ostvarili  neki značajniji uspjeh ove godine. U svojem je govoru proglasio učenike generacije, Emanuela Palikuću (mojeg brata) te Elvisa Dubrovića. Oboje su ostvarili sjajne uspjehe i imaju odlične ocjene, pa su zato učenici generacije i  svaki od njih je pripremio kratak govor.


Nakon toga školski zbog kojeg vodi profesor Stanislav Ferlin otpjevao pjesmu Ki su dečki. Bili su dobri i jako glasni jer ih je bilo jako puno.

Odmah nakon njih krenuo je KUD Kašina u kojem sam nastupala i ja. Nastupale su učenice: Magdalena Denić, Viktorija Podgorski, Lucija Palikuća i ja – Ema Palikuća iz 5.b razreda, te Dorotea Đuran iz 6.b razreda i Alana Paj iz 4.a razreda. U jednoj koreografiji smo otplesale četiri plesa te smo nosile zagorske nošnje, jer nismo uspjele nabaviti međimurske nošnje. Mislim da smo bile dobre.


Slijedio je nastup dramske skupine PŠ Vugrovca pod naslovom Zabranjeno. Zadivljujuća je bila djevojka u dugačkoj bijeloj haljini dok su na nju drugi učenici bacali crvene i bijele ruže. Bili su jako lijepi, te su na kraju dignuli dio haljine na kojem je pisalo: OPROŠTENO TI JE.

Šest učenica naših škola koje jedno pohađaju glazbenu školu izvele su četiri prekrasne skladbe na flauti, violončelu i klarinetu. Pjesme su bile prekrasno izvedene.

Tri djevojke mažoretkinje izvele su dvije koreografije. Cure su se stvarno rasplesale. Bilo je bacanja štapova u zrak, vrćenja štapova, par gimnastičkih pokreta…
Učenice 6. razreda MŠ Kašina izvele su zanimljivu plesnu točku. Točka je bila super uz puno pokreta i učenice su stvarno dale sve od sebe i svakako su se potrudile.
Učenice naše škole izvele su vokalno instrumentalno izvedbu koja je stvarno publiku ostavila bez daha. Barbara Vuger je pjevala soprano, a ostale su svirale na različitim instrumentima. Izvedba je bila na njemačkom. Vokalno-instrumentalnu izvedbu popratio je i ples.


Klub Lana izveo je dinamičnu plesnu točku iz Alice u zemlji čudesa. Kostimi su im bili fenomenalni!

Na kraju priredbe je izgovorena pjesma Jednom koju je napisao naš vjeroučitelj – Krunoslav Pavlic. Umjesto najava, tijekom cijele priredbe čitali su se dijelovi te pjesme, a nakraju se pročitala cijela. Pjesma je stvarno prelijepa.

Lucija i Ema Palikuća

Komentari