Kiki challenge

Ovo ljeto na Youtubeu ljude diljem svijeta zarazio je #kikichallenge. Kiki challenge  je izazov na Youtubeu u kojem vozač snima svog suvozača dok pleše na Drakeovu pjesmu In my feelings. Izazov je izuzetno opasan jer vozač snima ples vozeći automobil, iako vozač treba voziti izuzetno sporom brzinom (od otprilike 10 km/h). Drakeovu pjesmu u ovom izazovu zovu Kiki do you love me?. Vozače i plesače je i policija upozoravala da ne iskaču i izlaze na cesti iz auta jer je bilo i mnogo drugih nesreća kao što su padanje u jame, zabijanje u stupove, čak su i neki stradali u prometnoj nesreći.
 Kako je sve počelo?
Shiggy (internetski komičar) je osoba koja je sve to započela. Originalni video možete pogledati na Instagramu.
 Tko je Drake?
Aubrey Drake Graham, bolje poznat po svom umjetničkom imenu Drake je kanadski reper, pjevač i glumac. Postao je poznat po svojoj ulogi Jimmyja Brooksa u televizijskoj seriji Degrassi: The Next Generation. U lipnju 2009. godine Drake je potpisao ugovor s Lil Wayneovom diskografskom kućom Young Money Entertainment.
I poznati poludjeli za izazovom
Do sada, Will Smith, Ciara i Adah Sharma, Nora Fatehi i Nia Sharma, ali i mnogi drugi uspješno su izveli izazov i podijelili ga na Youtubeu.
Upozorenja, upozorenja…
S obzirom na opasne posljedice, policijski službenici iz cijelog svijeta, uključujući Indiju, Španjolsku, SAD, Maleziju i Ujedinjene Arapske Emirate, upozorili su građane da ne izvode plesni izazov na cesti.
 Egipatski predsjednik o Kiki challengeu
Kiki challenge izuzetno je popular u arapskome svijetu. O njemu je čak progovorio u javnom obraćanju i egipatski predsjednik Sisi. Unatoč tome što je Egipatska obavještajna agencija upozorila ljude da će ako nastave ugrožavati živote i narušavati javni mir neodgovornim ponašanjem na cestama plaćati visoke kazne, on je uz smijeh poručio: “Samo vi nastavite voziti i izvoditi Kiki!”, okrenuo se ministru za naftu i kroz šalu rekao: “Povisi cijenu benzina bez brige!”

Ne pokušavajte ovo kod kuće

Naš savjet nam je da ne pokušavate ovaj izazov jer je preopasan. Ako baš želite, otplešite ovaj ples u svojoj sobi ili na nekom sigurnijem mjestu, a nikako u automobilu koji se kreće.

Ema Combaj, Nikolina Cugšver, Elena Tašev, Margita Lukačić, Natalia Stjepić, Patricija Pandek, Marta Agata Pandek, Klara Lucija Pandek, Doroteja Bukovski

Komentari