Nakit od uredskog i ostalog recikliranog materijala

Želite li sami napraviti nakit ili se jednostavno želite zabaviti i napraviti nakit koji nitko nema? Mislim da sam pronašla pravu stvar za vas. Što se tiče ogrlica, odvojila sam par njih koje izgledaju baš otmjeno i zanimljivo, jedinstveno.

ČIPKASTA OGRLICA

Ako imate neki stari lančić, ili možda čak i novi, a čini vam se dosadan. Jednostavno možete uzeti komad neke čipke, ili izrezati sa starog stolnjaka jedan dio, izrežete oblik koji želite i  vrućim ljepilom samo zalijepite za lančić i gotovo. Možete i čipku provući kroz lančić, u slučaju da nemate vruće ljepilo. Po želji, možete i ukrasiti čipku, obojati ju ili ju posipati sa šljokicama. Tako će izgledati još ljepše.

UKOSNICE OKO VRATA

Evo još jedne ideje za ogrlicu. Ono što vam treba su običan lančić za ogrlicu, ukosnice za kosu (bilo kakve) i lak za nokte (može i tempera). Ukosnice obojite lakom kojim želite, i kada se osuše, sve što trebate je staviti ih na lančić. Vrlo zanimljivo, zar ne?

VRUĆIM LJEPILOM DO NAUŠNICA

Možda niste znali, no možete napraviti sami svoje naušnice. Treba vam vruće ljepilo i neki ukrasi i boje. Vrućim ljepilom na papiru napravite kružić ili željeni oblik i iznutra ga ispunite vrućim ljepilom. Nakon što se osuši, obojite lakom za nokte i ukrasite po želji. A rupicu probušite tako da zagrijete iglu i napravite rupicu, ili s iglicom za naušnicu probijete da bi napravili rupicu. Vrlo jednostavno i elegantno.

TRAPER U UHU

Ako imate neke stare traperice ili hlače, nemojte ih baciti. Samo izrežite jedan dio i možete napraviti naušnice. Izrezani dio savijete u željeni oblik i zalijepite vrućim ljepilom, ili jednostavno zašijete i stavite na iglu za naušnice. U samo 5 minuta, naušnice iz snova. Ideje su vrlo domišljate i obavezno ih isprobajte, a ja upravo sada idem da vidim radi li to zaista!

Jeste li znali da nakit možete napraviti sami i od uredskih potrepština? Ana i Ema istražile su kakav.

PODMETAČ OD BOJICA

1. Nabavite kalup oblika koji želite odnosno koji vam se sviđa.
2. Izrežite stare bojice na željenu debljinu.
3. Izaberite neku tvrdu podlogu na koju ćete zalijepiti bojice.
4. Zalijepljene bojice u kalupu na tvrdoj plohi prelijte silikonskim prozirnim ljepilom.
5. Pričekajte da se posuši, pa izvadite iz kalupa te po želji dodajte šljokice ili neki drugi ukras.

NAUŠNICE OD SPAJALICA
1. Uzmite spajalicu u bilo kojoj boji.
2. Obavezno je dezinficirajte alkoholom kako ne biste dobili bakterije.
3. Gumb, privjesak ili nešto slično zalijepite za staru naušnicu koja je jako mala.
4. Sve to zalijepite za spajalicu i dobit ćete prekrasnu naušnicu.

Magdalena Denić, Ana Cugšver i Ema Combaj

 

Komentari